12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGarda Financiara Dolj - amenzi de sute de milioane si sesizari penale

Garda Financiara Dolj – amenzi de sute de milioane si sesizari penale

Nu mai putin de 141 de amenzi contraventionale in suma de 249 de milioane de lei au fost aplicate in luna august de Garda Financiara Dolj societatilor comerciale care activeaza in domeniul comercializarii bauturilor alcoolice, produselor petroliere, masei lemnoase, cerealelor si produselor de panificatie, precum si celor din sectorul prestarilor de servicii. Astfel, zeci de societati comerciale au fost luate prin surprindere de comisarii Garzii si ai altor institutii de control care au efectuat 172 de actiuni de control inopinat sau pe baza sesizarilor venite de la mai multi cetateni.


Verificarile incrucisate i-au prins „descoperiti“ pe patronii care au incalcat legea contabilitatii si reglementarile financiar-fiscale, comisarii sesizind organele de cercetare penala in cazul a cinci firme doljene unde au fost descoperite fapte de natura infractionala.


In urma controalelor efectuate, comisarii Garzii Financiare au descoperit mai multi patroni care se sustrageau de la plata obligatiilor fiscale si care au diminuat veniturile statului prin nedeclararea veniturilor impozabile ca urmare a unor operatiuni fictive.


Cele mai mari amenzi le-au primit societatile comerciale care activeaza in domeniul comercializarii cerealelor si moraritului, care au fost sanctionate cu 30 de milioane de lei. Alte 137 de milioane de lei vor fi recuperate la bugetul statului de la firmele la care comisarii au descoperit elemente de indisciplina financiara, acestia aplicind 87 de amenzi contraventionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS