19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBilete de tramvai mai scumpe pina la sfirsitul anului

Bilete de tramvai mai scumpe pina la sfirsitul anului

Pretul biletelor la transportul in comun s-ar putea modifica pina la sfirsitul anului. Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova intentioneaza sa mareasca pretul biletelor ca urmare a evolutiei tarifelor practicate pe piata carburantilor. „In perioada imediat urmatoare, biletele nu se vor scumpi, insa pina la sfirsitul anului e necesara o modificare de pret. Biletele nu s-au mai scumpit demult, iar pretul benzinei a suferit multe schimbari“, a declarat Sorin Iordache, viceprimarul municipiului Craiova.


Si controalele vor fi sporite pe mijloacele de transport in comun apartinind RAT Craiova. De la 1 septembrie a inceput sa functioneze societatea RAT Control, care are ca obiect de activitate, printre altele, si controlul pe mijloacele de transport in comun. Intr-o prima faza, societatea a angajat 30 de controlori a caror sarcina este aceea de a verifica biletele de calatorie, insa in octombrie numarul de controlori va fi sporit cu zece persoane. „Vor lucra in echipe de cite doua persoane, deci vor fi 15 echipe care va trebui sa efectueze zilnic minimum 35-40 de controale. Aceasta masura a fost luata in vederea cresterii veniturilor realizate de societate, dar si pentru a-i dezobisnui pe cetateni sa mai circule fara bilet“, a spus vicele Sorin Iordache.


Pentru ca aceste actiuni vor avea ca scop principal prevenirea si nu combaterea unor astfel de fapte, fiecare controlor va purta uniforma si ecuson, astfel incit acestia sa poata fi recunoscuti imediat de calatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII