13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProiectele edililor ajung la Bruxelles

Proiectele edililor ajung la Bruxelles

Edilii locali au sanse mari sa obtina milioane de euro de la Uniunea Europeana. Proiectul Primariei Craiova, in valoare de cinci milioane de euro, privind reabilitarea Baltii Craiovita, alaturi de alte doua proiecte initiate de Consiliul Judetean Dolj au fost preselectate de catre Ministerul Integrarii si vor fi supuse dezbaterii oficialilor europeni pentru obtinerea finantarii. Anuntul a fost facut ieri in cadrul unei conferinte de presa de reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Vest Oltenia, care au prezentat o lista detaliata a tuturor proiectelor depuse in regiunea Oltenia.


De asemenea, Agentia de Dezvoltare si Consiliul Judetean au semnat un protocol de colaborare cu Consortiul pentru Dezvoltare Industriala Roma-Latina prin care Aeroportul Craiova va fi transformat intr-un pol logistic functional. In cadrul proiectului autoritatile locale vor pune la dispozitie aeroportul, iar pe baza studiului de oportunitate intocmit de Agentie consortiul va realiza un studiu de fezabilitate in valoare de 100.000 de euro, din care 75.000 proveniti din partea UE.


Totodata, pe masa oficialilor de la Bruxelles va ajunge si proiectul depus de Consiliul Judetean in valoare de cinci milioane de euro referitor la dezvoltarea infrastructurii Parcului Industrial Craiova, alaturi de cel pentru reabilitarea drumului Craiova – Filiasi, a carui valoare se ridica la sase milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS