16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMasini cu componente placate cu aur de 24 de carate

Masini cu componente placate cu aur de 24 de carate

Centrul Craiovei va fi pentru cinci zile centrul automobilistic al Olteniei. Pe platforma exterioara a Teatrului National sint expuse zeci de masini pe care curiosii le pot admira, verifica si chiar contracta la preturi promotionale. In foaierul teatrului, craiovenii pot admira echipamente software si tehnica de calcul.


Simbata, intr-o atmosfera festiva, s-au deschis oficial Tirgul National Electroutil 2005, ce cuprinde expozitiile cu vinzare Autoshow „Oltenia“ si Salonul IT si Telecomunicatii. La eveniment au participat deputatii Horatiu Buzatu si Ioan Calin, viceprimarul Sorin Iordache, si Gheorghe Albu, director al Camerei de Comert si Industrie (CCI) Oltenia, impreuna cu alti reprezentanti CCI. Tirgul, aflat la cea de-a XIV-a editie, asteapta un numar mare de vizitatori in perioada 10-14 septembrie intre orele 9.00-18.00. La manifestare participa aproximativ 40 de firme. Dintre acestea, 26 sint societati comerciale, opt firme isi desfasoara activitatea in domeniul auto si accesoriilor auto, iar sase societati sint profilate spre domeniul comunicarii. Evenimentul se adreseaza producatorilor si comerciantilor de echipamente si tehnica de calcul, masini industriale, electronice, elctrocasnice, corpuri de iluminat, aparatura audio, decoratiuni interioare si comerciantilor de autoturisme. Printre beneficiari se numara si craiovenii care au, de exemplu, reduceri la automobile de pina la 1.400 de euro din pretul CIP.


„Centrul tehnologiei s-a mutat in Craiova“


Reprezentantii CCI Oltenia organizeaza acest tirg in fiecare an, de paisprezece ani. Se poate vorbi asadar de Electroutil ca despre un tirg cu traditie. Directorul CCI, Gheorghe Albu, a declarat in deschidere ca tirgul demonstreaza „ca industria olteana este la un nivel inalt.“


Sorin Iordache, viceprimar al Craiovei, este de parere ca „economia orasului trebuie stimulata. Si pentru citeva zile, centrul economiei s-a mutat in Craiova“. Iordache a declarat ca Electroutil este inceputul drumului spre dezvoltarea economica regionala si de aceea se asteapta sa participe un numar mai mare de firme. „Totusi locatia la rindul ei este destul de mica. De aceea o sa avem in vedere gasirea unei locatii mai mari pentru acest tirg in anii urmatori“, a continuat viceprimarul care la Salonul IT si Telecomunicatii a primit informatii suplimentare despre serviciile de internet oferite de una dintre societatile prezente la tirg.


Un posibil cumparator al produselor expuse in cadrul salonului a fost si Horatiu Buzatu, deputat PNL. Acesta a fost interesat in mod special de un televizor cu plasma pe care intentioneaza sa-l achizitioneze. In plus, amintindu-si de perioada adolescentei, pasionat fiind de muzica, deputatul a fost incintat de standul unei firme ce comercializeaza instrumente muzicale si echipamente de sonorizare. „Pustan fiind, era un magazin ce comercializa astfel de produse pe linga Piata Buzesti. Dupa 1990 s-a inchis si chiar ma intrebam de unde-si mai procura tinerii o chitara. Imi pare bine ca exista in Craiova un astfel de magazin“.


Masinile, la mare cautare


Autoshow „Oltenia“ este o expozitie cu vinzare la care participantii au parte de o serie de surprize. Astfel, cei interesati, pot merge la standurile reprezentantilor de vinzari unde pot verifica dotarile masinilor expuse. Pe platforma exterioara sint expuse zeci de masini produse in România si in strainatate. Exponatele cele mai „vinate“ au fost insa un Jaguar Super V8 si un Peugeot 407 ale caror embleme, jante, gratare, oglinzi sint placate cu aur de 24K. Masinile lui Lon Szabo, presedintele unei firme aradene specializate in furnizarea si comercializarea de sisteme pentru placare cu aur, au trezit interesul multor craioveni. L-am surprins chiar si pe Gheorghe Marinescu, director executiv OJPC Dolj, „tragind cu ochiul“ la masinile expuse, insa a declarat ca „prefera masinile mai practice. Imaginea masinii placate cu aur e frumoasa, dar nu ma tenteaza ideea unei astfel de masini“. Inainte de deschiderea expozitiei chiar si Horatiu Buzatu si-a oprit privirea asupra masinilor. Nu a cerut insa detalii suplimentare.


Sorin Iordache, viceprimar al Craiovei:


„Economia orasului trebuie stimulata. Pentru citeva zile, centrul economiei s-a mutat in Craiova“.


Horatiu Buzatu, deputat PNL:


„Oamenii primesc buletin de identitate la 14 ani. Prin similitudine putem spune ca Electroutil are acum un statut de tirg cu traditie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU