11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfaceri de milioane de euro in spatiile fostelor mine

Afaceri de milioane de euro in spatiile fostelor mine

Patru firme românesti s-au interesat deja de modul in care pot intra in posesia unor spatii ce au apartinut fostelor mine intrate acum in procesul de conservare. Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani, spune ca au inceput sa soseasca investitorii si ca in curind acestia vor crea si locuri de munca, sumele care vor fi investite aici fiind de ordinul zecilor de milioane de euro. „Sintem in grafic in ceea ce priveste ecologizarea spatiilor aflate pe teritoriul unor foste mine si speram ca in curind sa le putem da celor care deja sint interesati. Exista oferte destule si trebuie sa selectam corect astfel incit sa folosim intr-un mod judicios toate spatiile ramase, cu atit mai mult cu cit au toate utilitatile necesare. In multe situatii, exista acces la calea ferata, la soselele nationale, au canalizare, apa potabila si exista si posibilitatea racordarii la reteaua de gaz metan“, a precizat primarul municipiului Petrosani. Cea mai tentanta oferta vine de la o firma care va produce parchet melaminat, care vrea sa investeasca la Petrosani 40 de milioane de euro. „Este o firma considerata pe locul III intr-un top mondial al producatorilor de parchet, care doreste spatii la fosta preparatie a Minei Livezeni. Reprezentantii firmei au venit la Petrosani impreuna cu cei de la Agentia Nationala pentru Investitii si vor putea sa creeze aici in primul an 400 de locuri de munca, iar ulterior, numarul celor ce vor putea lucra la fabrica va fi de 1.000“, a sustinut Carol Schreter.


Primarul spune ca investitorii au ales Valea Jiului deoarece aici sursa de lemn este foarte aproape, reprezentantii firmei fiind interesati de padurile de molid, fag si stejar.


In plus, la Petrosani vor sa vina si alti investitori, care se vor ocupa de afaceri in domeniul prelucrarii lemnului, confectiilor sau al materialelor recuperabile, fiind solicitate deja spatii de la fosta Mina Dilja.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS