12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Benzina, la mare pret

Septembrie a inceput cu o noua scumpire a carburantilor. Cu toate ca la nivel international pretul petrolului a scazut vineri cu doi dolari pe baril, craiovenii, si nu numai, achizitioneaza litrul de benzina cu pina la sapte bani (700 de lei vechi) mai mult decit luna trecuta. Majorarea de preturi de ieri vine la zece zile dupa ce toate sortimentele de combustibili s-au scumpit cu trei pina la noua bani, respectiv 300 – 900 de lei vechi, invocindu-se fluctuatiile inregistrate de cotatiile internationale ale petrolului.


Incepind de ieri, atit benzina cit si motorina s-au scumpit cu 700 de lei. Benzina ECO Premium costa 35.900 de lei vechi pe litru, adica trei lei si 90 de bani, benzina Premium fara plumb este achizitionata cu 35.900 de lei vechi, respectiv trei lei si 59 de bani, in timp ce un litru de benzina Top Premium ajunge la 39.000 de lei vechi (trei lei si 90 de bani). Nici motorina nu va fi cumparata cu un pret tocmai multumitor. Cei care au achizitionat autovehicule pe motorina platesc 38.600 de lei vechi pentru motorina Super Euro Diesel, si 32.000 de lei vechi pentru Euro Diesel.


In plus, si posesorii autoturismelor care folosesc gazul petrolier lichefiat au motive de ingrijorare. Acestia vor scoate din buzunar cu 300 de lei vechi mai mult pe un litru de combustibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU