6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVine toamna, rau ne pare, la benzina-i majorare

Vine toamna, rau ne pare, la benzina-i majorare

Conducatorii auto trebuie sa-si reactualizeze bugetul destinat achizitionarii carburantilor. Si asta deoarece o parte dintre furnizorii de carburanti au hotarit ca de marti noapte sa majoreze pretul produselor petroliere cu trei pina la noua bani, respectiv 300 – 900 de lei vechi. Preturile afisate ieri la unele statii peco nu au fost pe placul craiovenilor, mai ales ca, dupa o crestere a pretului benzinei cu opt bani pe litru (800 de lei vechi), un litru de ECO Premium costa acum 3,46 lei (34.600 de lei vechi), benzina Premium fara plumb se vinde cu 3,77 lei/l (37.700 de lei vechi), in timp ce pentru benzina Top Premium 99+ trebuie scosi din buzunar 3,81 lei (38.100 de lei vechi).


Soferii platesc pentru un litru de motorina cu aproape un leu (o mie de lei vechi) mai mult decit in zilele precedente. Motorina Super Euro Diesel poate fi achizitionata de la pompa cu 3,24 lei (32.400 de lei vechi), iar motorina Euro Diesel, cu 3,13 lei (31.300 de lei vechi).


Motivul scumpirii are la baza fluctuatiile inregistrate de cotatiile internationale ale petrolului. De aceea, nu a scapat de majorare nici gazul auto, al carui pret a crescut cu trei bani (300 de lei vechi) pe litru, ajungind la 1,76 de lei (17.600 de lei vechi).


Impactul asupra conducatorilor auto


Vestea buna pentru conducatorii auto este ca reprezentantii fiecarei firme distribuitoare de carburanti are dreptul sa stabileasca pretul produselor petroliere comercializate. Mai exista inca statii de benzina la care craiovenii, si nu numai, pot alimenta la un pret mai mic. Daca si ceilalti furnizori de carburanti vor hotari o majorare a tarifului, ramine de vazut. Multi dintre soferi au fost de parere ca ar trebui sa „fie luate in considerare si salariile inainte de a practica preturi mai mari“. Si asta pentru ca, daca la transportul feroviar, de exemplu, preturile practicate sint sub nivelul european, transportul auto ii costa pe craioveni cam la fel, avind in vedere preturile carburantilor.


Totusi, multi dintre conducatorii auto au afirmat ca nu erau informati asupra faptului ca exista tarife diferite de la o benzinarie la alta. O parte dintre acestia au spus ca vor merge la acele statii la care pretul nu a fost inca majorat, cu toate ca se tem de o posibila crestere a pretului la toate statiile de benzina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU