12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPersoanele cercetate in dosarul Mischie-Stefanoiu vor fi reaudiate

Persoanele cercetate in dosarul Mischie-Stefanoiu vor fi reaudiate

• Printre inculpatii cercetati in acest dosar se numara Ion Calinoiu, actualul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie si omul de afaceri Relu Stefanoiu • Acestia vor fi audiati dupa finalizarea expertizei • Acuzatiile aduse de anchetatori sint de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals


Procurorii gorjeni ii vor reaudia pe cei 19 inculpati din dosarul drumurilor reparate de firma omului de afaceri Relu Stefanoiu, dupa finalizarea expertizei. Conducerea Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj asteapta ca expertiza sa fie depusa la dosar la inceputul saptaminii viitoare, dupa care vor trece la reaudierea tuturor celor cercetati penal in acest caz, printre care se numara fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) si al PSD Gorj, Nicolae Mischie, actualul presedinte al CJ, Ion Calinoiu, omul de afaceri Relu Stefanoiu, functionari din cadrul CJ Gorj, precum si mai multi primari PSD. Acestia sint acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals. Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a inceput deja urmarirea penala impotriva acestora, urmind ca, dupa ce acestia isi vor completa declaratiile date anterior, sa propuna o solutie corespunzatoare. In acest dosar, Nicolae Mischie, Maria Dumitrascu, primar al comunei Berlesti, Dan Pavel si Gabriel Ungureanu, functionari in cadrul CJ Gorj, au fost arestati la inceputul acestui an pentru citeva zile.


Drumurile au fost reparate doar pe hirtie


Cei anchetati in dosarul cu drumurile sint acuzati de efectuarea fictiva de lucrari la mai multe drumuri de pe raza localitatilor Berlesti, Rosia de Amaradia, Tirgu Logresti, Godinesti, Albeni etc. Conform anchetatorilor, lucrarile nu au fost efectuate in teren, ci numai pe hirtie, fiind apoi semnate, in mod fictiv, procese-verbale de receptie. Nicolae Mischie mai este acuzat de procurori ca a determinat comisiile de licitatii sa desemneze societatile cistigatoare in mod arbitrar.


Conform conducerii Parchetului Gorj, in aceasta primavara, la drumurile care au fost reparate numai pe hirtie s-a lucrat din greu de catre lucratorii lui Stefanoiu, pentru diminuarea prejudiciului.


Alt capitol al acestui dosar il reprezinta lucrarile efectuate de firma ARC Tirgu Carbunesti a lui Clement Mocanu la Casa de oaspeti a Consiliului Judetean Gorj. In acest caz, expertiza a fost finalizata si s-a stabilit un prejudiciu de aproximativ 1,2 miliarde de lei, constind in lucrari care nu se regasesc in realitate, ci numai in acte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS