3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimaria vrea sa cadastreze Craiova fara licitatie publica

Primaria vrea sa cadastreze Craiova fara licitatie publica

Partenerul de afacere, un institut din Bucuresti, cere pe lucrare circa 50 de miliarde de lei


Administratia craioveana poarta tratative cu Institutul de Geodezie si Cartografie Bucuresti pentru prelungirea contractului de executie a cadastrului orasului. Intelegerea dintre cele doua parti a fost parafata in 1995, in zece ani cheltuindu-se de la buget circa cinci miliarde de lei. Din cauza sumelor mici alocate anual de la buget, ceea ce s-a intocmit pina acum nu mai corespunde realitatii si trebuie refacut. Pentru 2005, autoritatile au prevazut in bugetul local doar sase miliarde de lei, prea putin in raport cu suma necesara. Intocmirea cadastrului general al orasului este totusi o actiune de durata. Potrivit viceprimarului Gheorghe Nedelescu, cele doua parti au purtat deja o discutie preliminara. „Au venit cu o oferta de circa 50 de miliarde de lei. In doi ani, lucrarea ar trebui sa fie gata“, a afirmat Nedelescu. Directorul economic al primariei, Nicolae Pascu, a declarat ca specialistii primariei trebuie sa intocmeasca un referat din care sa rezulte daca afacerea este avantajoasa. „A fost o discutie sa reluam acest contract si a ramas ca ei sa vina cu o oferta scrisa. S-a inventariat ceea ce s-a facut pina acum. Era realizata partea de planimetrie, ar trebui sa urmeze intocmirea fiselor cadastrale. Contractul nu este reziliat. Pe parcursul ultimilor zece ani a fost adaugat cite un act aditional, in functie de sumele alocate de la buget“, a spus Pascu.


Totusi, acesta a recunoscut ca intelegerea poate fi reziliata si organizata o licitatie publica pentru incredintarea lucrarilor.


In prima instanta, autoritatile au declarat ca actiunea de cadastrare a orasului ne va costa in jur de 150-170 de miliarde de lei. Cadastrul este necesar si pentru delimitarea cu exactitate a intravilanului si extravilanului orasului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS