8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBani din bugetul craiovean cheltuiti dupa simtul estetic al vicelui Nedelescu

Bani din bugetul craiovean cheltuiti dupa simtul estetic al vicelui Nedelescu

Administratia craioveana se mira pe ce sa mai cheltuiasca banii publici. Daca unele investitii se dovedesc cit de cit necesare, altele in schimb sint facute dupa simtul estetic al unuia sau altuia dintre edili, fara vreo utilitate. Recent, primaria a licitat asfaltarea aleilor din Parcul „Nicolae Romanescu“, cistigatoare fiind societatea ERPIA SA, care va incasa pentru aceasta lucrare 3,9 miliarde de lei. Suprafata care intra la asfaltare este de 10.000 de metri patrati.


Potrivit viceprimarului, Gheorghe Nedelescu, licitarea s-a facut nu la lucrare, ci la metru patrat de asfalt turnat. „In acest fel, dupa terminarea fondurilor alocate, daca vrem sa asfaltam in continuare nu este nevoie sa mai organizam o alta licitatie. Facem lucrarea tot cu ERPIA, pentru ca a cerut cel mai mic pret“, a declarat Nedelescu. In acest fel, societatea mentionata poate sa toarne la asfalt mult si bine, participind la o singura licitatie. Daca s-ar fi organizat si alte licitatii, poate s-ar fi economisit niste bani. In acest fel, vor fi asfaltate si aleile din Cimitirul Ungureni.


O alta investitie priveste instalarea unor „butoni reflectorizanti“ pe bordurile de pe Calea Bucuresti. Nu suma cheltuita intra in discutie (2.000 de euro, fara TVA), ci utilitatea lor. Vicele Nedelescu spune ca semnalizatoarele respective ii vor ajuta pe soferi sa observe bordurile pe timp de noapte. Motivatie care nu rezista, avind in vedere ca municipalitatea cheltuieste 12,3 milioane de euro pe iluminatul public cu firma LUXTEN. In mod normal, pe Calea Bucuresti ar trebui sa fie lumina ca ziua, asa incit n-ar mai fi nevoie de „butonii“ vicelui Nedelescu. De asemenea, primaria mai cheltuieste 420 de milioane de lei pentru instalarea pe borduri a unor stilpi reflectorizanti care vor fi amplasati in centrul orasului, in locul actualelor borne care nu mai corespund vederilor estetice ale vicelui Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS