7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSe pot radia ipotecile BIR!

Se pot radia ipotecile BIR!

Toate persoanele care au constituit ipoteca in favoarea BIR asupra imobilelor din proprietate in baza contractelor de credit care ulterior au fost cesionate unor societati din Craiova au acum la indemina singurul mijloc legal de radiere a acestora.


In anul 1999, mai multe societati au primit prin contracte de cesiune de la Banca Internationala a Religiilor un numar de creante neperformante (imprumuturi care nu au fost rambursate catre banca) impreuna cu accesoriile lor (gajuri, ipoteci etc.): SC BDJ SA cu sediul in Craiova; SC AVAB SA; SC Rebega Consulting SRL; SC Andkris SRL; SC Mozoc SRL; SC Poldinex SRL; SC Practicianul SRL; SC Vladinex SRL; SC Frigorifer SA; SC Abator Mofleni SA; SC Detrans Com SA; SC BDJ SA cu sediul in Aninoasa; SC Jiul Vulcan SRL.


Toate aceste societati sint radiate in acest moment din Registrul Comertului, fiind absorbite prima data de SC BDJ SA Craiova, societate care ulterior (in anul 2002) a fost absorbita de SC Reconversia SA Podari.


Una dintre consecintele acestor absorbtii succesive este faptul ca toate creantele si ipotecile existente in portofoliul societatilor mai sus amintite se regasesc in patrimoniul SC Reconversia SA Podari, societate aflata in acest moment sub procedura reorganizarii si falimentului, fiind numit de catre Tribunalul Dolj ca si administrator judiciar SC RomInsolv Consulting SRL din Bucuresti. Drept urmare, proprietarii imobilelor ipotecate in favoarea Bancii Internationale a Religiilor in baza contractelor de imprumut ce ulterior au fost cesionate catre una dintre societatile deja enumerate au o singura solutie pentru radierea ipotecilor ce greveaza imobilele lor: sa se prezinte la sediul administratorului judiciar SC RomInsolv Consulting SRL cu urmatoarele documente: contractul de ipoteca in original sau copie legalizata a acestuia obtinuta de la notarul care l-a autentificat; extras de carte funciara/certificat de sarcini valabil; actul de proprietate al imobilului in original.


Relatii suplimentare pot fi obtinute de la administratorul judiciar SC RomInsolv Consulting SRL, cu sediul in Bucuresti, str. Pictor Stahi Constantin nr. 14, sector 1 (linga Parcul Cismigiu), telefon 021/315.79.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS