7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProiect PHARE de cinci milioane de euro depus de Primaria Craiova, respins la preselectie

Proiect PHARE de cinci milioane de euro depus de Primaria Craiova, respins la preselectie

Un proiect de finantare europeana cu cinci milioane de euro, depus de primaria craioveana in vederea casetarii unei portiuni din canalul colector al orasului, a fost respins la preselectia din cadrul Consiliului de Dezvoltare Regionala.


Oficialilor craioveni li s-a recomandat sa incerce cu alta ocazie, din 2007 incolo, cind România va beneficia de fonduri structurale din partea UE. Primarul Antonie Solomon a declarat ca nu face o tragedie pentru avizul negativ primit la preselectia pentru acest proiect.


„In Oltenia, sint multe proiecte depuse si fiecare se bate pentru al sau. Nu este o tragedie, o sa venim din nou cu el. Dar in nici un caz nu voi baga bani de la bugetul local intr-un astfel de proiect“, a precizat Solomon.


La rindul sau, Marilena Alecu, sef Serviciu programare regionala in cadrul ADR 4 Sud-Vest Oltenia, a declarat ca nu poate face public rezultatul preselectiei, deoarece acesta nu a fost inca validat de expertii Comisiei Europene (CE) si ai Ministerului Integrarii Europene (MIE). In total 25 de proiecte de finantare depuse de administratiile locale din Oltenia se bat pentru cele aproximativ 18 milioane de euro puse la dispozitie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS