12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriChina, implicata in proiecte de anvergura cu România, prin UGIR

China, implicata in proiecte de anvergura cu România, prin UGIR

Luni, la invitatia presedintelui Uniunii Generale a Industriasilor din România, George Constantin Paunescu, a sosit la Bucuresti delegatia Asociatiei Chineze pentru Relatii de Prietenie cu Strainatatea (CAIFC), condusa de vicepresedintele executiv al organizatiei, Liang Shi. Din delegatie fac parte Chen Jun, seful Departamentului pentru Europa de Est si Asia Centrala, Wang Jianrui, seful sectorului pentru problemele Eurasiei, Li Haoyu si Shi Lei, membri ai Consiliului de conducere al CAIFC.


Delegatia a vizitat ieri, la Sinaia, resedinta de vara a regelui României, Castelul Peles, dupa care s-a deplasat catre Salina din Slanic Prahova. In cursul dupa-amiezei, reprezentantii delegatiei chineze au fost primiti, la Ploiesti, de Emil Calota, primarul municipiului. A urmat o vizita la fabrica de bauturi alcoolice „Alexandrion“, dupa care reprezentantii CAIFC s-au intors in Capitala. In cadrul intilnirii de luni, dintre reprezentantii UGIR si cei ai CAIFC, au fost discutate proiecte concrete de anvergura, iar George Constantin Paunescu a precizat faptul ca România conteaza pe investitii masive din China.


„Este un parteneriat pe care contam si prin care putem sprijini o crestere reala a schimburilor economice dintre cele doua tari“, a afirmat presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din România. Pe agenda vizitei CAIFC in România, care va lua sfirsit miine, mai figureaza o serie de intrevederi oficiale la guvern, Camera Deputatilor si Senat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS