17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBasescu anunta noi reduceri de taxe pentru 2006

Basescu anunta noi reduceri de taxe pentru 2006

Presedintele spune ca România nu-si permite sa tina linia sociala europeana pina nu va avea o economie competitiva, pe care o va obtine chiar si cu pretul acuzelor de dumping fiscal


Presedintele Traian Basescu a anuntat luni ca reforma fiscala va continua in 2006 cu reducerea contributiilor la fondurile de sanatate, de pensii, de somaj, astfel ca numarul 16 va deveni arhicunoscut in fiscalitatea româneasca, aceasta politica avind ca obiectiv stimularea masiva a economiei.


„Nu vom tine mereu linia si obiectivele Europei sociale“, a precizat seful statului, adaugind ca, pina la a deveni o Românie sociala, România trebuie sa devina o tara performanta economic.


Basescu a explicat ca motivul reformei fiscale demarate la inceputul anului 2005 a fost ca nimeni nu poate estima capacitatea de a sustine efortul protectiei sociale fara o economie performanta.


„Vom continua cu etapele urmatoare: de reducere a contributiilor la fonduri, incepind cu 2006. Cifra 16 va deveni o cifra arhicunoscuta in finantele si fiscalitatea româneasca, 16 fiind cifra de taxe si impozite care va functiona in majoritatea zonelor de fiscalitate ale României“, a adaugat presedintele. El a mai spus ca se va „umbla“ si la contributiile la fonduri, astfel incit acestea sa nu mai fie printre cele mai inalte din Europa, ci sa se situeze la nivelul mediu. Basescu a precizat ca aceasta politica are un singur obiectiv: stimularea masiva a economiei. El a adaugat ca, pina la sfirsitul anului, se va emite si legislatia necesara pentru reducerea birocratiei, astfel ca in anul 2006 România sa aiba un set legislativ care sa imbunatateasca in primul rind mediul de afaceri.


Mentionind ca autoritatile române stiu care sint implicatiile, Traian Basescu si-a exprimat convingerea ca nu exista alta solutie pentru România decit un mediu de afaceri sanatos, performant, care sa stimuleze investitiile românesti si straine, care sa stimuleze munca, un mediu de afaceri care sa situeze România in rindul tarilor foarte atractive din Europa. Presedintele a adaugat ca „deja se aud rumori ca România ar face un soi de dumping fiscal“, iar primii care o spun sint „colegii“ din opozitie.


„Este gresit. România a ales sa stimuleze in primul rind economia pentru a crea conditii de protectie sociala in mediul unei economii performante, pentru ca nimeni nu poate vorbi de protectie sociala cu o economie cu performanta redusa. Totul este doar o amagire si o continua indatorare, pentru a face fata obligatiilor sociale“, a mai spus Basescu. Premierul Tariceanu a anuntat recent mediul de afaceri sa nu se astepte la reduceri de taxe anul acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU