8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriParlamentarii refuza publicarea declaratiilor de avere

Parlamentarii refuza publicarea declaratiilor de avere

Baze de date complete pentru hoti. Asta cred parlamentarii ca vor deveni noile declaratii de avere. Deputatii si senatorii nu au nimic impotriva completarii formularelor, insa nu sint de acord ca acestea sa fie facute publice. Oficialii se tem ca, o data cu publicarea declaratiilor, locuintele si familiile lor ar putea deveni tinte sigure pentru raufacatori.


„Eu am vorbit, de pilda, cu un coleg colectionar de arta, nu cu Nastase, un coleg mare colectionar de arta, si spunea ca va trebui sa-si mute toata colectia in alta parte, pentru ca va fi o adresa numai buna pentru hoti“, a spus Valer Dorneanu.


In aceste conditii, parlamentarii intentioneaza sa aduca modificari ordonantei care reglementeaza noile formulare ale declaratiilor de avere. Alti alesi sint ceva mai relaxati in privinta faptului ca bunurile lor vor fi facute publice.


Parlamentarii trebuie sa completeze noile formulare de avere pina pe 9 mai. Pe liste vor aparea si bunurile sotilor sau sotiilor, veniturile realizate anul trecut, bijuteriile, colectiile de arta, dar si cistigurile la jocurile de noroc, a caror valoare insumata depaseste 5.000 de euro. Declaratiile de avere ale demnitarilor vor fi publicate in Monitorul Oficial si pe site-ul institutiilor unde activeaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU