11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPe senatorul PNL Mario Oprea l-a pufnit risul pentru ca nu si-a luat nevasta cu el

Pe senatorul PNL Mario Oprea l-a pufnit risul pentru ca nu si-a luat nevasta cu el

• „La tineri e foame de moda“, a declarat Oprea, care a precizat ca ii va cumpara sotiei o haina din piele ca sa scape de ziua de 8 martie • Deputatul Marian Jean Marinescu s-a declarat la rindul sau nemultumit de faptul ca evenimentele CCI Oltenia se desfasoara la Teatrul National


Tirgul de confectii si bijuterii Contex si-a deschis simbata portile la Teatrul National Craiova, in prezenta mai multor oficialitati locale si a doi parlamentari de Dolj. Daca la inceputul manifestarii reprezentantii Camerei de Comert si Industrie (CCI) Oltenia, organizatorul evenimentului, mizau pe prezenta a 29 de firme, alte trei societati din domeniu si-au anuntat prezenta, numarul total al firmelor participante ridicindu-se la 32. Tirgul Contex se afla la cea de-a doua editie, inaugurarea facindu-se anul trecut in septembrie, tot la Teatrul National. Timp de cinci zile, pina pe 9 martie, craiovenii pot intra gratuit pentru a cumpara sau pur si simplu pentru a-si delecta privirile cu sutele de haine din piele si lenjerie intima pe care participantii le ofera la preturi de producator.


Oficialii au venit doar sa se uite, nu sa cumpere


La inaugurarea de simbata au participat, printre altii, vicepresedintele consiliului judetean, Constantin Dascalu, viceprimarul Sorin Iordache, care a transpirat abundent timp de aproximativ 15 minute cit au durat discursurile de deschidere, precum si deputatul PNL de Dolj, Mario Ovidiu Oprea, si deputatul PD de Dolj, Marian Jean Marinescu. Presedintele Camerei de Comert si Industrie Oltenia, Gheorghe Albu, a declarat ca industria usoara reprezinta o ramura de baza in Craiova, chiar daca acest lucru nu este recunoscut de toata lumea. „Industria usoara este ramura de baza, chiar daca nu recunoastem“, a declarat Albu. Deputatul PD, Marian Jean Marinescu, a declarat la rindul sau ca in Craiova este o mare problema. „Problema in Craiova este ca se organizeaza aceste evenimente la Teatrul National. Nu e bine nici pentru organizatori, nici pentru firme. Sper ca autoritatile locale vor gasi un centru expozitional“, a lansat Marian Jean Marinescu un atac impotriva actualei conduceri a primariei. Pentru a calma spiritele, vicepresedintele CJ, Constantin Dascalu, a spus la rindul lui ca se va cauta o solutie in acest sens. „Cautam un teren si avem sperante ca se va rezolva situatia. Daca se materializeaza, din iunie speram sa colaboram cu Camera de Comert si Industrie Oltenia“, a spus Dascalu. Cel care a smuls insa zimbete a fost senatorul Mario Ovidiu Oprea, care a recunsocut ca a nimerit din intimplare la tirg. „Nu stiam foarte bine despre ce este vorba. Cind am intrat, m-a pufnit risul, pentru ca nu mi-am luat nevasta cu mine. Din cite se pare, la tineri e foame de moda“, a declarat Oprea, parafrazind o melodie la moda in discotecile craiovene. Dupa toate formalitatile legate de inaugurarea Contex, senatorul PNL de Dolj a recunoscut ca ii va cumpara, totusi, sotiei o haina din piele, pentru a scapa de ziua de 8 martie. In schimb, ceilalti oficiali au declarat ca nu intentioneaza sa cumpere ceva si ca doar vor sa vada ce fel de produse sint expuse.


Intiietate au firmele din celelalte judete


Presedintele CCI Oltenia a precizat pentru GdS ca in prezent o mare parte din populatia angajata din Dolj depinde de industria usoara. „In prezent, in Dolj, aproximativ o treime din populatie lucreaza in acest domeniu, indiferent ca este vorba despre productie sau despre magazine specializate in care se vind produsele de confectii“, a spus Albu. Presedintele CCIO s-a declarat nemultumit de numarul mic de firme din Dolj participante la tirgul Contex, care la aceasta editie numara doar sase societati comerciale de profil. „Sint nemultumit de numarul mic de firme. Exista insa si o explicatie. Societatile de profil care lucreaza in sistem lohn si care nu vor mai rezista mult pe piata se feresc sa vina la astfel de evenimente. Oricum, aceasta este capacitatea maxima de la Teatrul National“, a mai spus Albu. Acesta a facut o declaratie surprinzatoare intrebat fiind ce ar face in cazul in care ar avea de ales intre firmele doljene si cele din alte judete. „Daca ar fi mai multe firme si nu ar avea loc toate la tirg, le-as alege mai intii pe acelea din alte judete, deoarece, in felul acesta, firmele doljene ar intra in competitie si ar fi mai motivate“ a declarat presedintele CCI Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS