12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimaria Tirgu Jiu cere Ministerului Culturii sa schimbe pavimentul din jurul operelor lui Brâncusi

Primaria Tirgu Jiu cere Ministerului Culturii sa schimbe pavimentul din jurul operelor lui Brâncusi

Conducerea Primariei municipiului Tirgu Jiu solicita Ministerului Culturii inlocuirea pavimentului din jurul operelor lui Constantin Brâncusi, care s-a transformat in mocirla. Materialul din care este format pavimentul a fost adus din afara tarii, avind in compozitie un liant de patlagina provenit din Orientul Apropiat. Lucrarile de amenajare peisagistica efectuate in parcurile in care se afla cele trei mari capodopere realizate de Brâncusi – Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana fara de sfirsit – au fost finalizate in toamna trecuta si au costat peste un milion de dolari. Primarul Florin Circiumaru spune ca va face demersurile necesare pentru schimbarea pavimentului: „Nu putem sa mai asteptam sa vedem cum se comporta acest tip de paviment, care in perioadele umede se transforma in noroi. Vom cere Ministerului Culturii schimbarea pavimentului cu pietre de riu slefuite sau cu pavele“.


Reprezentantii Ministerului Culturii sustin ca pavimentul nu trebuie inlocuit, pentru ca isi va reveni in cel mult un an. Acestia precizeaza ca in toamna viitoare noroiul nu va mai exista, iar autoritatile trebuie sa aiba rabdare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS