Gestionează corect deșeurile!

Autori


Cu toții ne dorim să trăim într-un oraș mai curat, dar știți cum trebuie să gestionați corect deșeurile pe care le produceți în gospodărie?

Ce facem cu molozul după o lucrare?

Legea prevede că orice lucrare de construcție, reamenajare sau demolare se execută doar cu autorizație de construire/demolare. În acest caz, este prevăzută obligația de a încheia contract cu un operator de salubritate care preia deșeurile rezultate din construcții, demolări sau reamenajări. Singurul operator din Craiova autorizat să ridice molozul este SC Salubritate Craiova SRL, care oferă servicii complete de colectare, transport și depozitare a acestui tip de deșeu.

N-ai autorizație? Operatorul îți preia oricum deșeurile

Sunt puțini cei care solicită autorizație pentru o simplă renovare a apartamentului sau casei în care locuiesc. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să aruncați molozul pe câmpuri, la colț de stradă sau la platforma asociației ci să solicitați firmei de salubritate să vă scape de moloz, printr-o simplă cerere. Aceasta poate fi depusă la Registratura SC Salubritate Craiova SRL, situată în strada Brestei, nr. 129A sau poate fi transmisă la adresa de e-mail [email protected] În cerere, menționați numele dumneavoastră, adresa de la care doriți preluarea deșeurilor și un număr de telefon la care puteți fi contactați. Un lucrător al Salubrității va veni la locul în care aveți depozitate deșeurile, va evalua cantitatea și vă va spune cât aveți de plătit. După ce achitați suma calculată, deșeurile vor fi ridicate cu un utilaj special. Colectarea, transportul și depozitarea unui metru cub de moloz (20-25 de saci) costă 231,60 lei, inclusiv TVA.

Colectați selectiv! În 2019, am salvat împreună peste 7000 de copaci

Separați acasă deșeurile pe care le generați în gospodărie: hârtie, plastic, sticlă, produse electrice și electrocasnice vechi. Dacă este cazul, pliați ambalajele pentru a ocupa cât mai puțin spațiu. În cazul în care locuiți la bloc, duceți-le la containerele de colectare selectivă a deșeurile amplasate stradal. Dacă locuiți la casă și sunteți inclus în proiectul pilot derulat de SC Salubritate Craiova SRL, scoateți la poartă sacii colorați, dimineața, în ziua de colectare, conform programului.

În recipientele de culoare galbenă (saci sau containere stradale) depuneți recipiente de plastic pentru băuturi (PET), ghivece de flori, ambalajele produselor alimentare, ale cosmeticelor și detergenților, cutii de lapte și suc (tetrapak), doze de aluminiu, conserve din metal, dopuri metalice.

În recipientele de culoare albastră (saci sau containere stradale) depuneți pungi de hârtie, maculatură, cutii de carton. Nu se depun deșeuri de ambalaje și hârtie contaminate cu resturi menajere.

În recipientele de culoare verde (saci sau containere stradale) depuneți doar recipiente de sticlă provenite de la băuturi și produse alimentare: sticle și borcane.

Toate deșeurile colectate selectiv în mod corect sunt valorificate! Cantitatea de deșeuri reciclabile colectată în 2018 de la clienți și livrată în vederea valorificării a ajuns la aproape 1000 de tone, de zece ori mai mult decât în 2016. Din această cantitate, aproape jumătate au fost ambalaje de hârtie și carton ceea ce înseamnă că anul trecut am salvat împreună peste 7700 de copaci!


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 21 februarie 2019

Publireportaj

» Încheiere proiect „Dezvoltarea firmei SC BETON LOGISTIC SRL”

Local

» Focare de varicelă în şcoli din Olt
» Instructor auto trimis în judecată pentru trafic de influență

Dolj

» „Impresie“, acuzat de ultraj asupra unei agente de la Penitenciarul Pelendava
» Gropile de pe străzile Craiovei „se ţin scai“ de şoferi (GALERIE FOTO)
» Condamnat pentru mai multe infracţiuni rutiere, extrădat din Germania
» Scandal la Liceul „Trişcu“: Două fetiţe se ceartă, apoi intervin părinţii şi procurorii
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» 85 de cupluri, prezente astăzi la „Nunta de Aur“, în Târgu Jiu
» 1.400 de semnături pentru montarea unei bariere la trecerea de cale ferată de la fosta Avicola
» Angajări la fabrica de centuri de siguranţă de la Rovinari
» Primarul din Târgu Jiu cere mai multe investiţii în reţeaua de apă şi canal
» Se depun cererile pentru acordarea ajutorului de minimis la lână
» Doar 20% dintre concesionarii din Rânca au contracte de salubritate
» Angajații primăriei au donat cărți pentru minibibliotecile stradale din Rovinari

Sport

» Volei (m) / Victorie oportună pentru craioveni
» Daniel Mogoşanu caută soluţii în Bănie pentru Turneul de Elită
» Oltenii o „ajută“ pe FCSB să-şi mărească media de spectatori
» Vasile Florea: „Proiectul nostru este renaşterea tenisului de masă“
» Fotbal / Liga Europa, şaisprezecimi – retur

Sanatate

» Remedii pentru durerile de spate
» Beneficiile morcovului pentru sănătate

Educatie

» Încep înscrierile la clasa pregătitoare
» ISJ Dolj: Elevii vor susţine în luna martie simularea examenelor naţionale
» Consiliul Elevilor Dolj cere managerilor de şcoli să corecteze regulamentele interne

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top