16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCraiova: „Șevaletissimo“ la Galeriile „Cromatic“

Craiova: „Șevaletissimo“ la Galeriile „Cromatic“

Galeriile „Cromatic“ Craiova. găzduiesc expoziția „Șevaletissimo“, ce cuprinde 22 de lucrări de pictură abstractă. Lucrările sunt realizate de artiștii plastici Miriana Oana Mantegazza și Daniel Guță. Organizatori sunt Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj și Asociația Seniori Art Craiova. Expoziția este deschisă în perioada 15 – 26 aprilie 2024.

Miriana Oana Mantegazza este născută în Craiova. Este stabilită de peste douăzeci de ani în vestul țării, mai întâi în Arad și de șase ani în Timișoara. Pictura este un hobby din copilărie, care a ajutat-o să se relaxeze, dar și să-și exprime sentimentele și emoțiile. A înțeles că esența unei picturi stă în felul în care combină culorile într-o manieră abstractă, non figurativă.

Artistul vizual Daniel Guță este și coordonatorul programului de inițiere în artă „Să trăim frumos într-un mediu sănătos“, derulat de Asociația Seniori Art Craiova în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.

Expoziția va putea fi vizitată până la 26 aprilie, de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00, la CJCPC Dolj, strada Alexandru Macedonski, numărul 28. Intrarea este liberă.

Citește și: Târgul de Paște Craiova își deschide porțile pe 19 aprilie într-un peisaj de poveste

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS