18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCultura"Cinema Paradiso", muzică din filme celebre la Filarmonica Oltenia Craiova

„Cinema Paradiso”, muzică din filme celebre la Filarmonica Oltenia Craiova

Concertul „Cinema Paradiso” de vineri, de la ora 19.00, este o călătorie fascinantă în universul muzicii de film. , Eduard Dabrowski se va afla la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Oltenia Craiova. Acest eveniment artistic aduce în prim-plan coloanele sonore memorabile ale unor pelicule ce au captivat imaginația publicului.

Printre piesele incluse în program se regăsesc teme muzicale emblematice precum „Star Wars” de John Williams. Această piesă a devenit un adevărat imn al epopeii spațiale și a redefinit muzica de film pentru o generație întreagă.

„Pirates of the Caribbean” de Hans Zimmer va încânta auditoriul cu aventurile pline de suspans ale celebrului pirat Jack Sparrow.
Concertul va include și piese precum „Cinema Paradiso” compusă de Ennio Morricone. Este o melodie delicată și plină de nostalgie ce redă farmecul cinematografiei italiene. „Titanic Suite” de James Horner va evoca amintiri emoționante dintr-una din cele mai frumoase povești romantice ale secolului XX.

Lucrări ca „Mihai Viteazul” de Tiberiu Olah și „My Sweet and Tender Beast” de Eugen Doga vor aduce o notă de autenticitate și rafinament.

Dirijorul serii, Eduard Dabrowski, este la rândul său compozitor, fiind recunoscut în special pentru muzica filmelor-documentar „Sw!m” și „Banatul Montan”. Aceste filme a căror coloană sonoră se află disponibilă la nivel mondial pe platformele muzicale de pe toate continentele. Pe lângă acestea, are sub semnătură și muzică pentru diferite reclame, trailere sau chiar muzică destinată scenelor de concert.

Concertul „Cinema Paradiso” este o oportunitate unică de a redescoperi magia și impactul muzicii în contextul cinematografic, oferind o experiență sonoră de neuitat și trăiri al căror ecou va rămâne mult timp după ce sunetul ultimei note muzicale se va estompa.

Citeşte şi: Mehedinţi: Tânăr găsit spânzurat lângă un autoturism

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS