9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaSpring Harmonies la Filarmonica Oltenia Craiova

Spring Harmonies la Filarmonica Oltenia Craiova

Concertul Spring Harmonies din 29 martie al Filarmonicii Oltenia aduce atmosfera de primăvară, în interpretarea a două soliste remarcabile. Harpista Cristina Munteanu are o bogată activitate internațională și pianista Adela Liculescu, artist oficial Bösendorfer. La pupitrul Orchestrei Simfonice va fi Tiberiu Oprea – un autentic maestru al baghetei dirijorale.

Prima parte a concertului va fi dedicată harpei, instrument vechi, cu o istorie de peste două mii de ani,  îndeplinind cu brio, atât rolul unui instrument solist, cât și pe cel al unui acompaniator discret.
Repertoriul concertului demonstrează versatilitatea sa timbrală, prin ritmurile de musical și pop din piese ca:

  • A Time for Us (tema iubirii din „Romeo și Julieta”) de Nino Rota,
  • The Music of the Night din „Fantoma de la Operă”,
  • „Memory” din „Cats” de Andrew Lloyd Webber,
  • Perfect de Ed Sheeran. 

Solista, la harpă, va fi Cristina Munteanu, artistă cu un repertoriu divers, de la genul simfonic la operă, operetă, musical. Muzica de film este o componentă a repertoriului Cristinei Munteanu, amintind aici participarea la realizarea coloanei sonore a filmului Youth Without Youth, regizat de celebrul Francis Ford Coppola.

Pianul transformat de Liszt într-o vedetă a scenei de concert

Partea a doua a concertului revine pianului transformat de Liszt într-o vedetă a scenei de concert. Intuind potențialul sonor fantastic al acestui instrument, l-a adus în mijlocul scenei, i-a ridicat capacul și a micșorat spațiul dintre public și interpret pentru ca mâinile pianistului să fie vizibile. Fără Liszt, nu am fi avut recitalurile solo care au transformat pianiștii în legende ale artei interpretative.

În seara de 29 martie, ora 19.00, pianista Adela Liculescu, muzician cu o intensă activitate concertistică și didactică la Viena, va interpreta publicului de acasă Concertul nr. 1 pentru pian de Liszt, o capodoperă a genului care pune în valoare virtuozitatea solistică.

Evenimentul va avea loc cu dirijorul Tiberiu Oprea la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Oltenia. Tiberiu Oprea este deja un stil în arta conducerii muzicale, un autentic artist al baghetei, o autoritate în tehnica dirijorală. Fineţea şi coloratura sunt cel puţin două din însuşirile măiestriei lui Tiberiu Oprea.

Citește și: Reformă în asistența socială

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS