9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaZiua Mondială a Poeziei la Muzeul Cărții și Exilului Românesc

Ziua Mondială a Poeziei la Muzeul Cărții și Exilului Românesc

Muzeul Cărții și Exilului Românesc organizează joi, 21 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei, evenimentul „Serată culturală. Poezia românească din exil. Momente poetice și musicale”.
Evenimentul își propune să îmbine muzica și poezia în cadrul unui moment cultural menit să valorifice creația poetică a unor figuri importante ale exilului românesc:

  • Andrei Codrescu,
  • Miron Kiropol,
  • Ilie Constantin,
  • Horia Stamatu,
  • Ștefan Baciu.
    Momentul poetic va fi potențat de prezența actorului Mircea Mogoșanu, care va recita din creația poeților nevoiți să plece departe de țară, în exil. De asemenea, publicul spectator va fi delectat cu momente muzicale interpretate de Andrada Boerescu și Maria Ciurea.
    Evenimentul va fi moderat de Elena Gongonea și Cristina Gelep.

Ziua de 21 martie a fost declarată Ziua Mondială a Poeziei în anul 1999, la cea de-a 30-a Conferință UNESCO în anul 1999, drept recunoaștere a contribuției aduse de poeții și scriitorii din întrega lume la îmbogățirea culturii universale. „Plăsmuită din cuvinte, ilustrată prin imagini, compusă după o metrică dată, poezia deține o putere de neegalat. O formă intimă de exprimare care se deschide către ceilalți, poezia îmbogățește dialogul, care se află la baza întregului progres al umanității și care astăzi este mai necesar ca niciodată în aceste vremuri tulburi”, declara la acel moment moment Audrey Azoulay, Directorul General UNESCO.

Citește și: Săptămâna Teatrului – ediția a XI-a, la Teatrul Colibri Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS