14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaMarius Birtea aduce magia muzicii lui Mozart de la Salzburg la Filarmonica Oltenia

Marius Birtea aduce magia muzicii lui Mozart de la Salzburg la Filarmonica Oltenia

Craiova va găzdui un eveniment deosebit sub îndrumarea dirijorului italian Noris Borgogelli. Concertul va avea loc vineri, ora 19:00, la Filarmonica Oltenia.

Solistul serii, clarinetistul Marius Birtea, care activează pe mari scene muzicale din Austria și Germania, aduce rafinamentul și virtuozitatea sa desăvârșită.

După studii la prestigiosul Mozarteum University din Salzburg, Marius Birtea s-a consacrat în calitate de solist și membru al unor formații camerale de elită. Interpretările sale expresive și măiestria sa îl recomandă drept un nume de referință în lumea muzicii clasice.

Marius Birtea va interpreta Concertul în La major pentru clarinet și orchestră una dintre cele mai frumoase lucrări concertante ale lui Wolfgang Amadeus Mozart. Creația este considerată o adevărată bijuterie a repertoriului pentru clarinet, care de fiecare dată ajunge la inimile melomanilor.

Orchestra Simfonică a Filarmonicii Oltenia va prezenta în primă audiție Simfonia nr. 1 în Mi bemol major a compozitorului Max Bruch. Această lucrare, plină de vitalitate și strălucire, va oferi publicului craiovean o experiență sonoră unică și captivantă.

Magia muzicii va prinde viață sub bagheta maestrului Noris Borgogelli, un artist versatil – dirijor, instrumentist și povestitor.

Citește și: Percheziții DNA la Primăria Ploiești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS