28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCraiova: „Martin Luther King’s Day” la „Aman“

Craiova: „Martin Luther King’s Day” la „Aman“


Biblioteca Aman Craiova organizează în data de 19 ianuarie, la orele 10.20 și 13.20, activitatea: „Martin Luther King’s Day”.

La evenimentul online participă la ora 12.20 elevii clasei a III-a, de la Școala Gimnazială Particulară „Ethos”, coordonați de profesor Bărbulescu Consuela. La ora 13.20, vor fi prezenți la Aman elevii clasei a IX-a A, de la Liceul „Voltaire”, coordonați de profesor Udroiu Adriana.

Elevii vor participa la o lecție deschisă în cadrul căreia vor afla informații despre cine a fost Martin Luther King Jr.. Vor afla despre activitatea sa, importanța marșului organizat de el și despre lupta afro-americanilor pentru egalitatea de drepturi.

În cadrul evenimentului elevilor li se vor lectura materiale în limba engleză de pe platforma e-libraryusa. Vor viziona un scurt film documentar și vor completa un puzzle pe baza materialului lecturat.

Pastorul baptist Martin Luther King Jr. este cunoscut pentru implicarea sa în lupta afro-americanilor pentru egalitatea de drepturi civile.

Martin Luther King a fost cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace, în anul 1964. La 28 august 1963 a ținut celebrul discurs „I have a dream”.
El s-a născut la 15 ianuarie 1929 în Atlanta și a murit asasinat la data de 4 aprilie 1968 în Memphis.

Citește și: (VIDEO) Olt: Bărbat reținut pentru omorul unei femei de 91 de ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS