17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaEvenimente speciale dedicate Zilei Culturii Naționale la Filarmonica Olteniei

Evenimente speciale dedicate Zilei Culturii Naționale la Filarmonica Olteniei

Artiștii Filarmonicii ”Oltenia” Craiova vă invită luni, 15 ianuarie, la două evenimente speciale dedicate Zilei Culturii Naționale.
În prima parte a serii, începând cu ora 17:30, la Banca Națională a României lare loc recitalul ”Rapsodia română”, parte a proiectului ”Serate muzicale în clădiri de patrimoniu” ce are rolul de a evidenția arta interpretativă și frumusețea arhitecturală a orașului Craiova. Ansamblul cameral al filarmonicii oltene, condus de prestigiosul violonist Cristian Pintilie, va interpreta capodopere precum:

  • ”Rapsodia română” de George Enescu,
  • ”Balada” de Ciprian Porumbescu,
  • alte lucrări remarcabile din repertoriul național și internațional.

De la ora 19:00, va avea loc spectacolul intitulat ”Dor de România”, în sala de concerte a Filarmonicii Oltenia Craiova. Va fi o călătorie în lumea valorilor autentice românești, care nu se demodează niciodată. Dulcele vers eminescian din poezii ca ”Freamăt de codru”, ”Și dacă” sau ”Stelele-n cer” va fi însoțit de muzica unor compozitori de excepție precum Paul Constantinescu ori Vasile Timiș.

Vocile vibrante ale artiștilor Coralei Academice, dirijate de Bogdan Botezatu, vor fi muzica si poezia serii adusă la cea mai profundă emoție de talentata actriță Daniela Nane. Atmosfera va fi completată de sunetul celest al harpei și cel versatil al pianului, conferind un plus de savoare evenimentului.

Citește și: Teatrul Colibri Craiova începe anul cu povești pe scenă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS