0.6 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateCulturaINSPIRE Season - Stagiunea 2023/2024 a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova

INSPIRE Season – Stagiunea 2023/2024 a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova

INSPIRE Season – Stagiunea 2023/2024 a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova este o galaxie de concerte. Este o călătorie fascinantă prin lumea muzicii, în care toți suntem artiști, suntem muzica însăși.

De la muzica lui Beethoven din ”Simfonia destinului” la ”Carmina Burana” de Carl Orff, trecând prin muzică din filme și jocuri video pe scenă va fi modernitatea în muzică.

Spectacolele sunt sub bagheta remarcabilă a dirijorilor Gheorghe Costin, Svilen Simeonov, Ivano Guagnelli, Cristian Sandu sau Jangwon Seo.

Printre soliștii invitați în prima parte a Stagiunii, se vor afla pianiștii Mihai Diaconescu, Toma Popovici și Per Amfel. Stagiunea se va deschide vineri, 6 octombrie, ora 19.00, cu ”Eroica” de Beethoven, dirijată de tânărul și talentatul Maximilian Haberstock. Solista ”Concertului nr.1” de Brahms va fi pianista Alexandra Stychkina, laureată a numeroase premii internaționale.

În lumea sunetelor

În această stagiune, muzica nu este numai un spectacol pe scenă, ci o parte a vieții noastre cotidiene. Vom vedea cum ne inspiră arta sunetelor în toate aspectele vieții noastre, de la creație la relații, de la bucurie la introspecție.

Arta de a asculta

Suntem aici pentru a vă aminti că a asculta nu înseamnă doar a percepe sunetele, ci a simți și a trăi muzica. În această stagiune, vă provocăm să deveniți maeștri ai ascultării, să vă deschideți mintea și sufletul la emoțiile și poveștile transmise de muzică.

Muzica și tehnologia

În secolul XXI, suntem martorii unei revoluții muzicale. Suntem muzica actuală care se îmbină cu tehnologia pentru a crea experiențe muzicale inedite. De la sintetizatoare până la realitatea virtuală, suntem muzică în plină mișcare și reconfigurare.

Suntem inspirație

Cu fiecare notă, cu fiecare acord, suntem inspirație. La Filarmonica ”Oltenia” Craiova vă invităm să descoperiți că suntem muzică, ritmși armonie. Vă provocăm să fiți parte din această călătorie unică și să vă lăsați inspirați de sunetele care ne conectează și ne definesc.

Biletele și abonamentele din primul trimestru al Stagiunii 2023/2024 sunt disponibile pe entertix.ro: https://www.entertix.ro/g/607/filarmonica-oltenia.html și la agenția filarmonicii din Calea Unirii 16, luni-joi, orele 10:00-14:00, vineri orele 17:00-21:00. Abonații beneficiază de prețul special de 120 lei care include 8 concerte. Biletele au prețul întreg de 50 lei /concert și 15 lei, preț redus pentru elevi, studenți, seniori.

Citește și: Râmnicu Vâlcea: Colectare gratuită pentru deşeuri voluminoase

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS