14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCultura„Cultura deschisă” și „Cultura viitorului”, prezentate la Muzeul Olteniei

„Cultura deschisă” și „Cultura viitorului”, prezentate la Muzeul Olteniei

O întâlnire de lucru dedicată autorităților locale din Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest pentru prezentarea propunerilor de politici publice „Cultura deschisă” și „Cultura viitorului” va avea loc la Muzeul Olteniei din Craiova.

Demersul este realizat în cadrul proiectului „Viziune strategică și coerentă pentru sectorul cultural”. Evenimentul va avea loc joi, 6 iulie, între orele 10.00 – 13.00, la sediul din Str. Popa Şapcă, nr. 8.

Scopul politicii publice este creșterea numărului beneficiarilor cu acces la servicii și produse culturale diversificate și de calitate cu 30% până în anul 2030. Garantarea accesului la cultură este definit specific prin trei direcții mari de acțiune:

  • crearea și îmbunătățirea mecanismelor financiare și administrative pentru finanțare,
  • asigurarea de specialiști ai operatorilor culturali pregătiți pentru comunicare,
  • oferirea infrastructurii necesare unui acces facil și adecvat.

Obiectivul general asociat scopului enunțat este salvarea și punerea la dispoziție a patrimoniului cultural și a creației contemporane folosind modalități durabile și accesibile pe scară largă, în contextul noilor tehnologii.

La întâlnire sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților locale, precum și ai organizațiilor culturale de drept public și privat.

Persoanele interesate sa participe la actiune pot completa, până luni, 3 iulie 2023, ora 16:00, formularul de înscriere https://forms.gle/r6mcCU7vC87DmUaW9.

Citeşte şi: S-a finalizat înscrierea copiilor în cele 8 creșe publice din Râmnic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS