9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaRecital extraordinar de pian, de la clasic la impresionism, la Filarmonica Oltenia

Recital extraordinar de pian, de la clasic la impresionism, la Filarmonica Oltenia

Filarmonica ”Oltenia” Craiova prezintă, miercuri, de la ora 19.00, „Recital extraordinar de pian, de la clasic la impresionism“. Solist la pian va fi Vincenzo Balzani, din Italia.

În program:

  • Ludwig van Beethoven: Sonata lunii, nr. 14 în Do diez minor, op. 27, nr. 2
  • Franz Schubert: Impromptu în La bemol major, op. 90, nr. 4
  • Franz Liszt: Parafrază de concert după opera „Rigoletto”, S. 434, Sonetul 104 după Petrarca. Poloneza în Mi major
  • Frédéric Chopin: Sonata nr. 2 în Si bemol minor, op 35
  • Claude Debussy: 3 preludii (Caietul 2): Bruyeres, Ondine, Feux d’artifice.

Despre pianistul italian Vincenzo Balzani

Pianistul italian Vincenzo Balzani vine de la Milano, unde este cadru universitar la Conservatorul de Muzică ”Giuseppe Verdi”, pentru a susține la Craiova un recital extraordinar ”De la clasic la impresionism”.

Pe lângă bogata activitate dedicată pedagogiei muzicale, Vincenzo Balzani a susținut peste 1200 de concerte (camerale și simfonice) în întreaga lume, inclusiv pe cele mai prestigioase scene de filarmonică, operă și festivaluri.

A înregistrat mai multe LP-uri și CD-uri, din creația compozitorilor Scarlatti, Mozart, Hummel, Beethoven, Chopin, Rossini, Schubert și Liszt
Este membru în juriul a numeroase competiții internaționale și ține cursuri și masterclass-uri în Italia și în străinătate. Este director artistic al Città di Cantù, Valsesia Musica, Pianotalents, Pozzolino, Monterosa Kawai, Tadini International și Champion’s Keyboard Piano Competition Online.

În 2009, la Milano, Vincenzo Balzani a fondat asociația Pianofriends, organizând festivaluri, concerte etc. Este președintele asociației PianoIn. Din ianuarie 2018, a fost invitat în mod constant să susțină concerte, seminarii și cursuri de master în cele mai importante săli ale Republicii Populare Chineze și din Hong Kong. Colaborează cu Parsons Limited din Hong Kong la un proiect educațional muzical de anvergură.

Citește și: Olt: Băut și fără permis, un tânăr a intrat cu mașina într-un cap de pod

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS