16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaTeatrul Național „Marin Sorescu” participă la Festivalul Internațional de Teatru din Antalya

Teatrul Național „Marin Sorescu” participă la Festivalul Internațional de Teatru din Antalya

Teatrul Național „Marin Sorescu” participă la Festivalul Internațional de Teatru din Antalya, la invitația Ministerului Culturii și Turismului al Republicii Turcia.
Trupa Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova  va prezenta, pe 25 și 26 mai, spectacolul Toc Toc de Laurent Baffie. Spectacolul va fi prezentat în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru din Antalya.
Regia spectacolului îi aparține lui  Alexandru Boureanu și Ralucăi Păun. Decorul poartă semnătura Vanessei Beca, iar costumele sunt realizate de Lia Dogaru.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii  Marian Politic, Alex Calangiu, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Costinela Ungureanu, Claudiu Mihail, Ramona Drăgulescu.

TOC TOC este o piesă de teatru pe care Baffie a scris-o în 2005. Spectacolul a avut premiera la Palais-Royal din Paris, avându-i în distribuție pe Daniel Russo și Marilou Berry. De altfel, rolul din TOC TOC i-a adus lui Marilou Berry un celebru Premiu Molière, pentru Noua revelație teatrală, în 2006. TOC TOC va cunoaște un succes fulminant și se va juca cu casa închisă.  În Spania s-au jucat opt ani la rând, peste 1.500 de reprezentații, iar în Argentina, timp de nouă ani, producția TOC TOC a fost văzută de peste 1,7 milioane de spectatori. În 2017 regizorul, producătorul și scenaristul Vincente Villanueva a adaptat piesa lui Baffie pentru marile ecrane.

Citește și: (VIDEO) Medic stomatolog craiovean, reținut pentru înșelăciune și fals intelectual

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS