16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaConcert simfonic de marimbă la Filarmonica Oltenia

Concert simfonic de marimbă la Filarmonica Oltenia

Filarmonica ”Oltenia” Craiova prezintă, vineri de la ora 19.00, un Concert simfonic de marimbă, dirijor Tiberiu Soare. Solist la marimbă va fi Sorin Rotaru. Melomanii vor fi introdu?i în universul ritmurilor braziliene și de jazz transpuse simfonic de Ney Rosauro. Marimba este instrument de percuție similar xilofonului. Cu un sunet cald, marimba este originară din Africa, dar foarte iubită și în țările Americii Latine.

”Concertul nr. 1 pentru marimbă și orchestră” a fost scris în 1986 în Brazilia și este dedicat fiului compozitorului, Marcelo. Este considerat cel mai popular concert de marimbă din toate timpurile. A fost interpretat de peste 3.000 de orchestre din întreaga lume.

Programul serii va începe cu uvertura „Hebridele“ de Felix Mendelssohn Bartholdy, o călătorie sonoră în pitoreasca Scoție. Piesa simfonică are ca punct de pornire legenda eroului irlandez din secolul al III-lea, Fingal, a cărui grotă se găseşte în insula Staffa din arhipelagul Hebridelor (vestul Scoţiei). Finalul concertului va aparține „Simfoniei în Re minor“ de Cesar Franck. Este o lucrare ce reprezintă rezultatul dilemelor specifice epocii romantice, sensibilitatea latină reliefată prin multiplele sensuri expresive, împletindu-se armonios cu rigoarea germanică.

Biletele pentru concert se achiziționează online, pe entertix.ro.

Biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-vineri (orele 10:00-18:00). Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.

Citește și: Craiova: Continuă ridicarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS