15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaNoaptea Muzeelor, ediția a XIX-a, la Craiova

Noaptea Muzeelor, ediția a XIX-a, la Craiova

Evenimentul european Noaptea Muzeelor, ediția a XIX-a, se va desfășura la Craiova, la Muzeul Olteniei, sâmbătă, 13 mai, între 19.00 și 1.00.

Cu această ocazie, publicul vizitator va beneficia de acces gratuit în toate cele trei locații expoziționale ale muzeului:

  • Secția de Istorie-Arheologie (str. Madona Dudu, nr. 14),
  • Secția de Științele Naturii (str. Popa Șapcă, nr. 8),
  • Secția de Etnografie- Casa Băniei (str. Matei Basarab, nr.16).

Vizitatorii sunt invitați să descopere 12 expoziții permanente si temporare într-un mod inedit, printr-o plimbare de neuitat în Istoria și Cultura Craiovei. Sunt expoziţii-semnal, trasee tematice, de-a lungul a secole de evoluţie ştiinţifică, istorică, etnografică, un dialog interactiv propus de specialiştii muzeului ca oglindă revelatoare pentru recuperarea si promovarea elementelor de patrimoniul cultural al Olteniei.

Secţia de Etnografie (Casa Băniei), important monument de arhitectură medievală şi, deopotrivă, cea mai veche construcţie civilă din Craiova, propune publicului tematici diferite pe care le puteți reîntâlni în cele două expoziţii permanente:

  • “Ritmurile vieţii”,
  • “Facerea Pâinii”.

În spațiul expozițional al secției, publicul craiovean va putea admira lucrările expuse în cadrul Salonului Regional de Fotografie pentru Liceeni “Oltenia în imagini” .

Secția Istorie-Arheologie

Promovarea și valorizarea patrimoniului remarcabil deținut de Secția Istorie-Arheologie se va face prin cele două expoziții permanente:

  • „Redescoperă Istoria”,
  • „Oltenia Rediviva”.

Secția de Istorie

La parterul imobilului Secției de Istorie, vizitatorii sunt întâmpinați de expoziția temporară „O comoară a Epocii Bronzului din Oltenia. Cultura Gârla Mare-Cârna”.

În sala expozițională aflată la etajul imobilului, vizitatorii sunt întâmpinați de expoziția temporară „Jandarmeria Română 1850-2020”.

La Secția de Științele Naturii pot fi vizionate expoziţiile permanente cu tematici științifice variate și complexe.

La parterul imobilului se prezintă Expoziția temporară „Pești marini și oceanici din patrimoniul Secției de Științele Naturii” .

Periplul muzeal continuă cu o expunerea permanentă Oltenia – Terra fossilis.

Universul şi Sistemul nostru Solar – Ultimul nivel este dedicat unei expoziții care facilitează vizitatorilor cunoașterea spațiului cosmic.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel international. MMii de muzee şi instituţii culturale din Europa își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte.

Citește și: Craiova: Continuă ridicarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS