8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaLansări de carte la Biblioteca „Aman“

Lansări de carte la Biblioteca „Aman“

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează sâmbătă, 4 martie, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, începând cu ora 13.00, lansarea volumelor: „Praf de stele”, „Sinucidere gravitațională”, autor Aurel Cărășel, „Zeul de praf”, autor Sorin Nină, „Arta de a trăi”, autor Constantin Pavel.

Aurel Cărășel

Aurel Cărășel a absolvit Facultatea de Filologie din Craiova în 1984 și Facultatea de Jurnalistică și Științele Comunicării din București în 1994. În științifico-fantastic s-a implicat din anul 1980. Aurel Cărășel a condus cenaclurile „Henri Coandă“ și Asociația Creatorilor de SF ambele din Craiova și „Atlantis-Club“ din Cernavodă. În vara anului 1989, împreună cu Alexandru Mironov și Sorin Repanovici, fondează tabăra de vară Atlantykron. A scris peste 50 de volume de literatură și critică literară.

Marius Ghergu

Marius Ghergu este absolvent al Facultăţii de Arte Plastice a Institutului Pedagogic Bucureşti. Autorul a fondat, împreună cu Alexandru Mironov şi Ion Ilie Iosif, Cenaclul S.F. „Henri Coandă” din Craiova şi a fost prezent cu desene în numeroase publicaţii. A deschis expoziţii personale şi a participat la 14 expoziţii colective de grafică S.F. cu prilejul RomCon-urilor, în cadrul cărora i s-a acordat premiul al II-lea, în 1970, iar în 1989, premiul al III-lea şi premiul pentru întreaga activitate.

Sorin Nină

Sorin Nină este regizor de teatru și film. A scris mai multe cărți de beletristică și teatru science-fiction, cum ar fi „Trenul de noapte”, „Hoțul de stele”, „Clovnul”, „Curând ne vom vedea în stele”. „Zeul de praf” este a doua carte a trilogiei „Arhanghelii Haosului”, continuare a volumului „Drum mortal spre Tijuana”.Constantin Pavel este autor de literatură science fiction, editor și speaker inspirațional. Antreprenor. Dedicat scopului de a ajuta oamenii Să Fie! – cum se prezintă el însuși pe Facebook. Este directorul Editurii Pavcon București, editură la care și-a publicat nu doar scrierile literare, ci și mai multe cărți dedicate evoluției personale, așa cum este și „Arta de a trăi” care va fi lansată la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS