8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaTeatrul ACT București, un nou spectacol la „Colibri“

Teatrul ACT București, un nou spectacol la „Colibri

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova și Teatrul ACT București se reunesc în Stagiunea Colibri. ACTul 7 și aduc un nou spectacol pentru publicul tânăr și adult, o montare în premieră în România.

Mâine, la ora 19.00, va fi prezentată pe scena Teatrului Colibri piesa „E adevărat, E adevărat, E adevărat!“,montată în 2018 la Breach Theatre și aflată la prima montare în România, cu premiera la Teatrul ACT la finele anului trecut, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, cu Emilia Bebu, Mihaela Teleoacă, Florentina Țilea, scenografia Alexandra Boerescu, muzica Alexandru Suciu, traducerea Alexandru Mâzgăreanu, revizuită de Adrian Nicolae.

Spectacolul se adresează unui public de peste 16 ani și durează 1 h 30 min (fără pauză).

Piesa reia procesul din 1612 al lui Agostino Tassi pentru violul pictoriței baroce Artemisia Gentileschi. Această dramatizare captivantă împletește transcrieri judecătorești uluitoare, cu istorie, mituri, perspective contemporane pentru a arăta cât de puțin s-a schimbat societatea în ultimele patru secole. Povestea care străbate veacuri, pune în lumină o femeie remarcabilă care s-a răzbunat prin intermediul artei sale pentru a deveni una dintre cele mai de succes pictorițe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS