16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCraiova: Început de an cu surprize la Teatrul Colibri

Craiova: Început de an cu surprize la Teatrul Colibri

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova își așteaptă cu bucurie publicul să (re)descopere fascinantul univers al poveștilor cu păpuși.

Luna ianuarie vine cu premieră, o nouă serie de ateliere de creație și week-end-uri animate de minunate spectacole din repertoriu.

Călătoria începe sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 18.00, cu un „Pic“ de inocență și continuă cu file din poveștile lui Ion Creangă de Ziua Culturii Naționale. Spectacolul se adresează unui public de peste 3 ani.
„Pic“ este o reinterpretare în manieră originală a relației ancestrale dintre lumină și întuneric, relație întruchipată de Soare și Lună. Universalitatea temei cuprinde și elemente esențiale, precum apa și formele ei, dar și transpunerea artistică a conceptelor antagonice: frig – cald, într-o manieră artistică prietenoasă, accesibilă și contemporană. „Pic“ este despre inocență și puritate, despre descoperirea universului prin bucuria pe care o întrupează o poveste cu păpuși.

Duminică, 15 ianuarie

De Ziua Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie, la ora 11.00 publicul este așteptat la Teatrul Colibri cu spectacolul „Fata babei și fata moșneagului“, dramatizare de Valentin Dobrescu după Ion Creangă. Vârsta minimă recomandată este 5 ani.
În timpul spectacolului se folosesc lumini stroboscop.

Spectacolul „Fata babei şi fata moşneagului“ le reaminteşte copiilor minunata poveste a lui Ion Creangă despre cum să creşti frumos fiind bun, harnic şi ascultător. Cei mici sunt fascinaţi de păpuşile în mărime naturală și de decorurile inspirate din viaţa comunităţii rurale. Se bucură de întâlnirea cu fata blândă, cu suflet milostiv, care primește răsplată pentru faptele ei bune. Nu același lucru se întâmplă când în scenă apare fata babei, personajul căruia îi vine de hac propria-i răutate.

Alte spectacole din ianuarie

Următoarele spectacole sunt:
Sâmbătă, 21 ianuarie 2023, ora 18:00 – „Gogoașa și năzdrăvanul Petrișor“ (toate vârstele)
Duminică, 22 ianuarie 2023, ora 11:00 – „Prietenii Motanului Încălțat“ (3+)
Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, ora 18:00 – PREMIERĂ „Crăiasa Zăpezii“ (5+)
Duminică, 29 ianuarie 2023, ora 11:00 – „Dănilă Prepeleac“ (5+)
Mai multe informații se pot obține la tel.: 0251.412.473, pe www.teatrulcolibri.ro, www.facebook.com/TeatrulColibri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS