22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCraiova: Invitați de renume la „Magia Crăciunului la Operă”

Craiova: Invitați de renume la „Magia Crăciunului la Operă”

Barbara Frittoli, Subcarpați, Asturia Girls, Brio Sonores, Daniel Magdal, David Baños, Iana Novac, Octavian Dobrotă și Katiuscia vor sărbători Crăciunul la Craiova. „Magia Crăciunului la Operă”, spectacolul-eveniment al Operei Române Craiova, va avea loc duminică, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Polivalentă.

Invitaților speciali li se vor alătura soliștii, actorii, Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a maestrului Dumitru Cârciumaru.

O fermecătoare poveste de Crăciun

Pe lângă selecțiile special pregătite de invitați, din fermecătoarea poveste de Crăciun a Operei Române Craiova nu vor lipsi unele dintre cele mai frumoase arii, duete, lucrări corale și instrumentale, momente de dans și îndrăgite lucrări din folclor.

Barbara Frittoli, considerată una dintre cele mai importante soprane ale generației sale, și renumiții tenori Daniel Magdal și David Baños, vor interpreta pe scena din Craiova lucrări muzicale specifice sărbătorilor de iarnă, dar și o selecție de fragmente celebre din repertoriile care le-au adus faima internațională.

Subcarpați, alături de Orchestra și Corul Operei Române Craiova

Unele dintre cele mai cunoscute și iubite piese ale trupei Subcarpați vor putea fi ascultate în seara de 18 decembrie pentru prima dată în variantă simfonică, împreună cu Orchestra și Corul Operei Române Craiova, într-un concert unic al grupării cunoscute prin reinterpretarea folclorului în manieră proprie, pasiunea pentru muzică și dragostea pentru valorile tradiționale.

Asturia Girls și Brio Sonores, invitați speciali

Cele patru tinere talentate din Ucraina care formează cvartetul de coarde Asturia Girls vor aduce la Sala Polivalentă atmosfera electrizantă care le-a făcut cunoscute în lumea muzicală internațională, iar îndrăgitul cvartet vocal Brio Sonores a ales să petreacă din nou Crăciunul alături de Opera Română Craiova, impresionați de căldura cu care au fost primiți de publicul craiovean.

Iana Novac și Octavian Dobrotă, împreună la Craiova

Soprana Iana Novac, fosta componentă a trupei ASIA, și tenorul Octavian Dobrotă, membru fondator al formației Distinto, vor oferi momente pop-opera încântătoare, așa cum și-au obișnuit publicul de pretutindeni. Nu va lipsi interpreta italiană Katiuscia, deja cunoscută spectatorilor craioveni, care revine în Bănie cu un moment special pregătit pentru eveniment.

În călătoria muzicală festivă, care îl va avea la conducerea muzicală pe maestrul Dumitru Cârciumaru.

Spectatorii vor fi încântați de interpretarea întreagii echipe artistice a Operei Române Craiova.

Tradiționalul spectacol de Crăciun al Operei Române Craiova este unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din regiune, care oferă iubitorilor muzicii, în fiecare an, prilejul de a asculta pagini muzicale memorabile și nume de referință ale artei lirice internaționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS