15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaSergiu Cioiu revine la Teatrul Național „Marin Sorescu”

Sergiu Cioiu revine la Teatrul Național „Marin Sorescu”

Remarcabil cantautor, șansonetist, iubitor și rostitor de poezie, actorul polivalent Sergiu Cioiu revine la Teatrul Național „Marin Sorescu”, într-un spectacol dedicat poeziei românești și unor poeți români aparținând mai multor generații, sâmbătă 19 noiembrie, ora 19.00, la sala „Ion D. Sîrbu”.
La 82 de ani împliniți recent, artistul se prezintă cu numele său: „Sergiu Cioiu cântă poezia” se anunță un eveniment muzical și cultural al toamnei românești. Publicul craiovean este invitat să participe la întâlnirea fericită dintre vocea caldă, învăluitoare a reputatului artist și poezia unor George Bogza, Miron Radu Paraschivescu, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Adrian Păunescu, Romulus Vulpescu, Ștefan Radof.

Nu în ultimul rând, întâlnirea dintre Sergiu Cioiu și mentorul său, compozitorul Alexandru Mandy (născut la Craiova) va constitui un moment de vibrație în cadrul spectacolului care va fi urmat de o proiecție a filmului “Omagiu lui Constantin Brâncuși”. Artistul este însoțit la chitară de Vlad Crețu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS