12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaTeatrul „Marin Sorescu“, la Reuniunea Teatrelor Naționale de la Chișinău

Teatrul „Marin Sorescu“, la Reuniunea Teatrelor Naționale de la Chișinău

Teatrul Național „Marin Sorescu” a participat la Reuniunea Teatrelor Naționale de la Chișinău, eveniment ajuns la cea de-a șaptea ediție.

Publicul a trăit, luni, emoția adusă pe scena Sălii Studio de către Emil Boroghină, Societar de Onoare al Naționalului craiovean, în cadrul spectacolului-recital Recitindu-l pe Shakespeare … Lumea-ntreagă e o scenă și toți oamenii-s actori, construit pe texte de William Shakespeare, Mihai Eminescu și Geo Bogza.

Spectacolul, poezie și monolog de teatru deopotrivă, începe sub semnul tristeții lui Jacques Melancolicul în fața deșertăciunii și a răsturnării valorilor, continuă cu sonetul 66, urmat de o simfonie de monologuri celebre din tragediile istorice (Brutus, Richard al III-lea), urzeala planurilor abjecte ale lui Iago, suferința și revolta contra nerecunoștinței și discriminării (Shylock), disperările regelui Lear, cumplitele încercări ale lui Gloucester, evocarea reginei Mab (Puck), nostalgiile lui Ariel și despărțirea de magie a lui Prospero.

câine cu om. câine fără om

Marți, producția câine cu om. câine fără om semnată de Radu Afrim la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova a fost prezentată publicului la Sala Mare a Teatrului Național din Chișinău, începând cu orele 19:00.
câine cu om. câine fără om este cel de-al patrulea spectacol pe care Radu Afrim îl montează la Naționalul craiovean, după Dacă am gândi cu voce tare de Adnan Lugonić, Casa cu suricate de David Drábek și recent premiata producție Inimă și alte preparate din carne de Dan Coman, câștigătoare a Premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS