15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaO piesă produsă de Teatrul din Târgu Jiu, nominalizată la premiile UNITER

O piesă produsă de Teatrul din Târgu Jiu, nominalizată la premiile UNITER

Pentru prima dată în istoria de aproape 30 de ani a Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu, un proiect artistic realizat în municipiu este nominalizat pentru Premiul Uniter.

Este vorba de spectacolul Cazul „Tudor Vladimirescu”, operă rock realizată de Gavriil Pinte cu ajutorul trupei Bucium, actorii Teatrului „Elvira Godeanu” și a balerinilor de la Ansamblul „Doina Gorjului”. Premiera spectacolului a avut loc în primăvara anului trecut, în aer liber, pe insula de pe râul Jiu, din Târgu Jiu.

„Am crezut de la început în acest proiect, unic în peisajul cultural local, în care și-au lăsat partea de dăruire sute de artiști, autorități și oameni de bine! Am simțit de la început că vom ajunge aici (am și martori!) – la prima nominalizare Uniter – după o muncă titanică ce s-a desăvârșit într-un spectacol – operă rock – dăltuit de sufletul și de viziunea artistică a lui Gavriil Pinte – prin minunații actori ai Teatrului nostru, balerinii de la Ansamblul „Doina Gorjului”, trupa Bucium, deîmpreună cu toți cei ce și-au lăsat parte din ei, din arta sau munca lor, pe insulița Jiului, anul trecut, în luna mai!

Urmează transmiterea spectacolului de postul Național de Televiziune – în luna mai!

Urmează lansarea albumului – Cazul Tudor Vladimirescu – în luna mai!

O poveste frumoasă, începută anul trecut, ce continuă să ne fericească!

Mulțumesc, teatrule!”, conform lui Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS