17.3 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateCulturaVâlcea: Moment artistic complex, de Ziua Culturii Naţionale

Vâlcea: Moment artistic complex, de Ziua Culturii Naţionale

Primăria Municipiului aduce la Râmnicu Vâlcea sâmbătă, 15 ianuarie, un moment artistic deosebit dedicat Zilei Culturii Naţionale.

Spectacolul ”Citadele Culturale”, coordonat de Asociaţia Pro Valores, se va desfăşura începând cu ora 18.00 în Sala Lahovari a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”.

Adrian Titieni va participa la manifestarea artistică
Adrian Titieni va participa la manifestarea artistică

Protagonişti sunt actorul Adrian Titieni, duo-ul Kitharsis şi pictorul Corneliu Drăgan Târgovişte. Spectatorii se vor putea bucura de lirica poetului Mihai Eminescu, de reinterpretarea pe corzi de chitară a muzicii compuse de:

  • Ciprian Porumbescu,
  • Bela Bartok,
  • Sabin Drăgoi,
  • Carol Mikuli,
  • Grigoraş Dinicu,
  • Dinu Lipatti,
  • Iosif Ivanovici sau de o incursiune în universul cromatic al celui mai valoros pictor acuarelist român al momentului.
Corneliu Drăgan
Corneliu Drăgan

Evenimentul este finanţat de Municipalitatea Râmnicului şi organizat în parteneriat cu Filarmonica ”Ion Dumitrescu”, Uniunea Artiştilor Plastici – filiala Vâlcea şi Ovalsart, iar intrarea este liberă.

Acces la spectacol

Ca urmare a faptului că incidenţa cazurilor de Covid a depăşit în Râmnicu Vâlcea pragul de 1/1.000 locuitori, în conformitate cu Hotărârea CJSU Vâlcea nr. 1/08.01.2022, organizarea spectacolelor în spaţii închise este permisă cu ocuparea până la 30% a capacităţii sălii de spectacole, ceea ce, raportat la Sala Lahovari, înseamnă un număr maxim de 90 de persoane.

Accesul se face în baza certificatului verde (persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2), precum şi în baza prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, cu asigurarea unei distanţe de 2 metri între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie de tip medical sau FFP2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecPer total, această zi ar putea fi descrisă astfel:...

ȘTIRI GdS