17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO piaţă din Paris va purta numele marelui compozitor român George Enescu

O piaţă din Paris va purta numele marelui compozitor român George Enescu

O piaţă din Paris va purta numele marelui compozitor român George Enescu, după ce Consiliul Primăriei pariziene a votat decizia, a anunţat ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu.

„În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piaţă în Paris care va purta numele genialului artist. Azi dimineaţă, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeaşi hotărâre”, a scris Luca Niculescu pe pagina sa de Facebook.

Piaţa Enescu va fi nu departe de Opera Garnier din Paris, locul în care compozitorul şi violonistul român şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni.

„Decizia primăriei Parisului încheie într-un mod cum nu se poate mai frumos Anul Enescu, aflat sub patronajul celor doi preşedinţi, Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron. De la prezenţa Orchestrei Naţionale a Frantei la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Enescu până la sublima montare a operei „Oedip” la Opera Bastille, numeroase au fost omagiile pe care România şi Franţa le-au adus lui George Enescu, la 140 de ani de la naştere”, a mai precizat Luca Niculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS