24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCultura(VIDEO) Lungmetrajul „Crai Nou” al Alinei Grigore a câştigat marele premiu la Festivalul de la San Sebastian

(VIDEO) Lungmetrajul „Crai Nou” al Alinei Grigore a câştigat marele premiu la Festivalul de la San Sebastian

-

Alina Grigore a câştigat „Scoica de Aur”, marele premiu al Festivalului de Film de la San Sebastian cu lungmetrajul ei de debut, „Crai Nou”. Un film făcut fără finanţare publică, de o echipă foarte dedicată, a mărturisit la Cooltura regizoarea Alina Grigore. „Crai Nou” e povestea tinerei Irina, care vrea să evadeze dintr-o familie toxică şi visează să meargă la studii în Capitală. Dar eşuează, contaminată de violenţa din jur. Acest reuşit film psihologic al Alinei Grigore vine să consolideze noul val feminin în cinemaul românesc. „Crai Nou” va intra in cinematografe anul viitor.

Trofeul obţinut la San Sebastian de „Crai Nou” recompensează un film făcut fără bani de la CNC, de o echipă foarte dedicată. Repetiţiile şi pregătirile au durat 2 ani şi-au fost atât de minuţioase, încât filmul a fost turnat în doar 12 zile.

E o poveste despre visul unei tinere din provincie de a urma o facultate la Bucureşti, ca să scape de familia abuzivă în care trăieşte.

Rolurile principale sunt interpretate de Ioana Chiţu şi Mircea Postelnicu, pe care-l ştim din filmul premiat al lui Călin Netzer, „Ana, mon amour”. Alte nume cunoscute alături de ei sunt Vlad Ivanov şi Ioana Flora. Toţi şi-au pregătit îndelung personajele, iar propunerile lor au fost incluse în sceariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:15:10

Ivaylo Petev şi Mihai Căpăţînă au prefaţat meciul „U”...

Universitatea Craiova şi Rapid se întâlnesc sâmbătă, de la...

ȘTIRI GdS