11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaExpoziția „3 Inele” la Castelul Artelor Drobeta Turnu-Severin

Expoziția „3 Inele” la Castelul Artelor Drobeta Turnu-Severin

Castelul Artelor Drobeta TuCastelul Artelor Drobeta Turnu-Severin prezintă, după 15 septembrie, expoziție numită „3 Inele – Ambarcațiuni. Fauna Dunării”.


Expoziția face parte din amplul proiect cultural de refuncționalizare a vechiului Turn de Apă al orașului, actualul „Castel al Artelor Drobeta Turnu-Severin. Muzeu-hub pentru inovații muzeale și artistice”. Castelul este de fapt un muzeu al istoriei orașului care se va îmbogăți curând și cu un spațiu colaborativ pentru întâlniri și evenimente – un incubator de proiecte culturale ale comunității locale de creativi, artiști și manageri culturali.

Parte a rețelei de coridoare pan-europene, Dunărea rămâne un canal de circulație esențial, iar transportul fluvial de mărfuri pe Dunăre devine o soluție din ce în ce mai viabilă în contextul climatic de astăzi, datorită consumului redus de energie și a emisiilor scăzute de CO2. În același timp, în zona Severinului, prezența Dunării constituie un factor determinant pentru mutațiile din cadrul ecosistemului natural, social și politic. Ecosistemul Dunării generează și este generat prin migrație, mișcare, transformare, unde orice schimbare de mediu determină o mutație în lumea vie și vice-versa. Această migrație creează permanent transformări în trecerile de apă și aluviuni, în faună și floră, propagă drumuri de oameni sau de vase, precum și un schimb continuu de energie și comerț.

Cum sunt reflectate toate aceste idei în expoziție rămâne să descoperiți personal prin explorare, căutare și interacțiune la noua Expoziție „3 Inele – Ambarcațiuni. Fauna Dunării”.

Evenimentul este organizat de către Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural / Palatul Culturii „Teodor Costescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS