19.6 C
Craiova
joi, 21 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateCulturaEdiția I a Festivalului de Literatură Transdanubiană, la „Aman“

Ediția I a Festivalului de Literatură Transdanubiană, la „Aman“

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în perioada 26-29 august 2021, prima ediție a Festivalului de Literatură Transdanubiană.

Manifestarea este organizată în cadrul proiectului „Comori scrise ale Dunării de Jos/The Written Treasures of Lower Danube” RO-BG 290 și vizează dezvoltarea dialogului intercultural, a turismului și a colaborării instituționale între comunitățile românești și bulgărești aflate de o parte și de cealaltă a Dunării.

Peste 120 de personalități din România și din Bulgaria își dau concursul pentru desfășurarea unei serii de mese rotunde, expoziții și lansări de carte, lecturi publice, dezbateri, conferințe, ateliere și workshopuri.

Festivalul debutează vineri, 27 august 2021, printr-o serie de alocuțiuni rostite de organizatori și de autoritățile locale. În funcție de format, lucrările festivalului se desfășoară la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Muzeul Olteniei Craiova și în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova.

Evenimentul se încheie duminică, 29 august 2021, printr-o masă rotundă găzduită de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, precum și prin vizitarea instituțiilor și a clădirilor cu profil cultural din Craiova.

În cadrul proiectului „Comori scrise ale Dunării de Jos/The Written Treasures of Lower Danube” RO-BG 290, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” este partener cu Fundaţia Global Libraries Bulgaria și cu Biblioteca Regională „Lzuben Karavelov” din Ruse, Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Aproape 200 de morţi în India şi Nepal în...

Aproape 200 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma...

ȘTIRI GdS