10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaTabăra de Sculptură Drumuri Brâncușiene și-a deschis porțile la Craiova

Tabăra de Sculptură Drumuri Brâncușiene și-a deschis porțile la Craiova

Sculptori din toată țara s-au reunit, de astăzi, la Craiova, pentru a realiza lucrări de artă inspirate de viața lui Tudor Vladimirescu, în cadrul Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene.

Timp de aproape o lună, în perioada 9 august – 4 septembrie, artiști consacrați vor da viață altor trei creații de sculptură, ce vor fi ulterior amplasate pe domeniul public.

Organizat de Casa de Cultură Traian Demetrescu cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, Tabăra de Sculptură Drumuri Brâncușiene a ajuns la cea de-a IX- a ediție, devenind unul dintre cele mai apreciate evenimente de acest gen din țară și străinătate.

Se vor realiza lucrări din marmură de Kavala

Din cauza pandemiei globale, la ediția din anul acesta a Simpozionului vor participa doar artiști români, care vor realiza lucrări din marmură de Kavala:

  • Emilian Popescu cu lucrarea Sete de Lumină,
  • Alin Neacșu cu lucrarea Îngerul unui Erou,
  • Petre-Virgiliu Mogoșanu cu lucrarea Libertate. Pentru această ediție, tabăra a fost stabilită în Parcul Tineretului.

În anii precedenți, prin intermediul Simpozionului, Craiova a fost gazda a numeroși artiști din Bulgaria, Serbia, Turcia, Rusia, Franța, Italia, Japonia, Noua Zeelandă sau Ecuador, alte proiecte fiind transmise din Ungaria, Ucraina, Germania, Marea Britanie, Egipt, Iran, Mexic, Argentina sau Hong Kong.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS