17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaMaratonul lansărilor de carte la Teatrul National din Craiova

Maratonul lansărilor de carte la Teatrul National din Craiova

În foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova se va desfășura, sâmbătă, 26 iunie, ora 12.00, un maraton al lansărilor de carte. Sunt anunțați șase autori craioveni cu cărți apărute la editurile „Pavcon” și „Coresi” din București:

Pompilian Tofilescu a studiat la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică Craiova. Cercetător de bază al echipei Flex Automotive din Detroit, Michigan, USA, acesta contribuie activ la realizarea viitoarelor automobile autonome.  A publicat în România volumul de povestiri SF „Lupi și mere stricate” la Editura Pavcon București, dar scrie și poezie.

Cel mai prolific scriitor de literatură SF din România

Aurel Cărășel a absolvit Facultatea de Filologie din Craiova în 1984 și Facultatea de Jurnalistică și Științele Comunicării din București în 1994. A condus cenaclurile „Henri Coandă“ și Asociația Creatorilor de SF ambele din Craiova și „Atlantis-Club“ din Cernavodă. Poate cel mai prolific scriitor de literatură SF din România, a publicat zeci de volume incluse în acest gen literar.

Victor Martin a absolvit Institutul Agronomic din Cluj-Napoca. Este membru al Uniunii Scriitorilor, filiala Craiova. Autor prolific, a publicat zeci de volume de literatură SF, dar a abordat și alte genuri literare, cum ar fi poezia și aforismul. A făcut, o lungă perioadă, și jurnalism publicând în câteva periodice craiovene.

Julien Caragea este profesor de română-franceză locuiește în  Piscu Vechi, Dolj. Autorul mai multor volume de poezie primite excelent de critică, publicat în reviste, antologat, Julien este un scriitor discret și de mare rafinament stilistic care nu poate fi ignorat în peisajul literar regional și național.

Doi ingineri

Mihai Cranta: Prototypes Purchasing Manager la uzinele Ford din Craiova. Este președintele clubului craiovean SFVA. Deși scrie literatură SF de multă vreme, „Păstrătorul”, romanul ce va fi lansat reprezintă cartea sa de debut.

Daniel Cristian Dumitru a absolvit Facultatea de Mecanică Craiova, secția Tehnologia construcțiilor de mașini. A publicat mai multe volume de proză (nu toate SF) printre care romanul „Săptămâna orbilor”, premiat în 1990 la concursul ROMCON. Actualmente abordează genul fantasy cu accente horror în carese înscrie și romanul ce urmează să fie lansat.

Întâlnirea va fi moderată de Cătălin Pavel, directorul editurii PAVCON și de Mircea Liviu Goga, redactor al Studioului de Radio Oltenia Craiova.

Intrarea este liberă respectându-se măsurile de distanțare și purtarea măștii impuse de pandemia de Covid 19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS