17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCălătoria lui Dante, un recital al maestrului Emil Boroghină

Călătoria lui Dante, un recital al maestrului Emil Boroghină

Inspirat de Divina comedie, la 700 de ani de când continuă să fascineze iubitorii de literatură din întreaga lume, Călătoria lui Dante este un recital extraordinar al actorului Emil Boroghină. Premiera va avea loc vineri, 28 mai, ora 19:00, la sala „Amza Pellea”.

Programul Teatrul Poesis, susținut de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova , în parteneriat cu Teatrul Nottara, se dedică în acest an, Anului Dante, aducând în centrul vieții noastre, pentru o oră și un sfert, întrebările esențiale puse de pandemie, întoarcerea spre sine la care cu toții am fost îndemnați, forțați poate de împrejurări, să recurgem.

Criticul George Banu afirmă: „La Emil Boroghină, ceea ce captivează e o sonoritate de violoncel /…/: în spatele versurilor identificăm discreția subtil modulată a unui interpret ce se expune în toată umanitatea sa ! Recitalul e și o radiografie afectivă.” Astfel că textul minunat al lui Dante Alighieri va urca scena Teatrului Nottara și al Teatrului Național din Craiova, sub forma teatrului de poezie, în interpretarea actorului Emil Boroghină.

Evenimentul „Călătoria lui Dante” este inclus în programul Zilelor Municipiului Craiova, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de intrare gratuită, pe bază de invitație. De asemenea, toate persoanele care se vor vaccina în data de 28 mai la Maratonul Vaccinarii (28 mai-01 iunie) organizat în foaierul Teatrului Național Craiova, vor primi o invitație dublă. Invitatiile se pot ridica de la Agenția teatrală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS