23.7 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaMirela Cioabă, din nou pe scena Teatrului Național din Craiova

Mirela Cioabă, din nou pe scena Teatrului Național din Craiova

Actrița Mirela Cioabă revine pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova în producția „Gândește-te la Africa” de Gordon Dryland, un text montat în premieră pe țară de către Alexandru Boureanu. Spectacolul va avea primele reprezentații cu public sâmbătă, 29 mai, respectiv duminică, 30 mai 2021, de la ora 19:00, la Sala „Amza Pellea”.

Personalitate marcantă a scenei craiovene, cu o disponibilitate artistică deosebită deopotrivă în registrul tragic dar și în cel comic, actrița Mirela Cioabă este un simbol viu al spectacolelor pe care le-a onorat. A fost Ara din „Arca bunei speranţe” de Ion D. Sîrbu și Ifigenia din „Ifigenia în Taurida” de Goethe, în regia lui Aureliu Manea, iar din 1982 a strălucit pe scena Teatrului Național din Craiova, devenind de neuitat în roluri precum Tamora din „Titus Andronicus” de W. Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete, Casandra din „Orestia” după Eschil, regia Silviu Purcărete, Mița în „D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale, în regia lui Mircea Cornişteanu, Mariska din „Familia Tót de Örkény István, în regia lui László Bocsárdi, Madama Boeuf în „Rinocerii” de Eugène Ionesco în regia lui Robert Wilson etc.

Spirit profund, Mirela Cioabă este autorul volumului Singurătatea eroului tragic (Ed. Aius, 2011), fiind distinsă cu titlul de doctor în teatrologie pentru cercetarea în zona tragediei antice.

Spectacolul „Gândește-te la Africa” de Gordon Dryland, în care Mirela Cioabă joacă rolul principal, vorbește despre drama unei femei, despre secretele unei familii care ies, în sfârșit, la iveală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS