16.4 C
Craiova
vineri, 18 iunie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Cultura Expoziție de pictură a jurnalistei Andrada Cojocaru, la Galeriile Cromatic

Expoziție de pictură a jurnalistei Andrada Cojocaru, la Galeriile Cromatic

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vernisează marți, 18 mai, ora 13.00, la Galeriile „Cromatic“, expoziția de pictură „Îndrăznește!“, realizată de Andrada Cojocaru, jurnalist la Studioul Teritorial de Radio Oltenia Craiova.

Din pasiune pentru culoare, Andrada a pictat în pandemie

Născută pe 25 aprilie, în Timișoara, Andrada Cojocaru este absolventă a Colegiului Național „Frații Buzești“ și a Facultății de Drept „Nicolae Titulescu“ din cadrul Universității din Craiova. Din anul 1990 este jurnalist la Studioul Teritorial de Radio Oltenia Craiova, în prezent luând „Pulsul zilei“ împreună cu ascultătorii între orele 11.00 – 14.00. Este autoarea a două volume de poezie, „Jefuitorii de vise“ și „Radiografia unei iubiri“ și, după 30 de ani de „vorbe“, a trecut la culori.

„Nu sunt pictor, sunt doar un copil mare care se joacă într-un univers de culori!“

A început să picteze în urma unui „accident casnic“ în 2020 când, având piciorul în ghips timp de cinci săptămâni, a redescoperit plăcerea și fericirea pe care ți le aduce în viață jocul cu culorile. „Nu sunt pictor, sunt doar un copil mare care se joacă într-un univers de culori! Fiecare culoare din viața mea are o poveste și fiecare poveste a vieții mele are o culoare cu o infinitate de nuanțe! Te invit în lumea mea! Cu povești și culori, cu vise….îndrăznește să fii tu!“ Andrada Cojocaru, jurnalist

Participă la vernisaj maestrul Dan Bozgan, preotul Daniel Petrescu și Atelierul de Arte Cârcea, prof. Nicolae Marinescu, artiștii plastici Ovidiu Bărbulescu, Mariana Montegaza și Daniel Guță.

Expoziţia „Îndrăznește!“ va rămâne deschisă la Galeriile „Cromatic“ până miercuri, 2 iunie 2021. Intrarea este liberă, iar accesul este permis în grupuri de maximum 4 persoane, cu obligativitatea purtării măștii (medicală/nonmedicală) pe toată durata vizitei, în intervalul orar 09:00 – 16:00, de luni până vineri.

De asemenea, lucrările vor mai putea fi admirate și pe paginile facebook ale instituției: Centrul Creației Populare Dolj (https://www.facebook.com/ccp.dolj) și Galeriile Cromatic, Centrul Creației Populare Dolj (https://www.facebook.com/CJCPCTDj).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Restricții de circulație pe DN64, DN7, DN7A și...

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a anunțat că astăzi...

ȘTIRI GdS

Primele autobuze electrice BMC vin la Dăbuleni

Primele autobuze electrice BMC vin la Dăbuleni. Autorităţile din „Patria pepenilor“ au ales oferta firmei din Turcia pentru trei astfel de autobuze de circa 12 metri. Aşa arată un autobuz electric de dimensiuni medii produs de BMC Truck & Bus.

Profesorii din Dolj au intrat în competiţia pentru gradaţie...

Profesorii din Dolj au intrat în competiţia pentru gradaţie de merit

Salubritatea s-a răzgândit! Vine după pubele

De la începutul acestei luni, craiovenii care aveau contracte încheiate cu Salubritatea Craiova, au început să primească notificări cu privire la înapoierea pubelelor, odată...

Universitatea din Craiova vrea să afle percepția locuitorilor asupra...

Universitatea din Craiova vrea să afle pecepția locuitorilor asupra centrului vechi al oraşului

Tone de deșeuri ilegale, descoperite la vămile din Dolj,...

Tone de deșeuri ilegale, descoperite la mai multe vămi din România. Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împreună...
00:01:16

(VIDEO) Ziua Hektomeron, cel mai lung spectacol de teatru...

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va fi luni, începând cu ora 19.00, gazda celui mai lung spectacol de teatru din istorie: Ziua Hektomeron....