5.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateCulturaCraiova: Săptămâna Pădurii la Biblioteca Aman

Craiova: Săptămâna Pădurii la Biblioteca Aman

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în perioada 22-26 martie, „Săptămâna Pădurii la Bibliotecă”, sub motto-ul „Călătorește, admiră, povestește și protejează natura!”.

Cu acest prilej, vor fi organizate sesiuni online de informare și de conștientizare a importanței protejării pădurilor, precum și o expoziție de fotografii, în curtea bibliotecii.

Fotografiile expuse aparțin Centrului Județean Pentru Protecția Naturii, Turism și Dezvoltare Rurală Durabilă Dolj și reprezintă ipostaze ale zonelor împădurite din județul Dolj. Expoziția poate fi vizitată în intervalul 22-26 martie, între orele 9.00-16.00, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, participarea tradițională la acțiunile de împădurire, coordonate de bibliotecari în această perioadă a anului, este suspendată.

În cursul săptămânii, bibliotecara Carmen Tică va face prezentări online pentru elevii de la școlile și liceele care au parteneriate educaționale cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”. În cadrul întâlnirilor, participanții vor primi sugestii de lectură și informații, atât în legătură cu rolul pădurii de-a lungul istoriei, cât și cu privire la colecțiile bibliotecii ce au ca temă pădurea și beneficiile sale în conservarea biodiversității.

De asemenea, vor fi promovate modele și practici de gestionare a pădurilor din județul Dolj, menite să asigure atât bunăstarea umană, cât și conservarea pe termen lung a pădurilor și a speciilor de floră și de faună sălbatice existente.

Pădurile sunt o sursă permanentă de oxigen și de substanțe nutritive. Au un rol important în regularizarea cursurilor de apă și în asigurarea calității apei, absorb peste 30% din dioxidul de carbon rezultat în urma activitățile umane, mențin stabilitatea terenurilor și combat eroziunile și alunecările de teren.

Activitățile desfășurate în cadrul „Săptămânii Pădurii la Bibliotecă” obiectiv principal educarea și informarea ecologică a tinerilor, respectiv implicarea lor în protejarea pădurilor sub sloganul: „Călătorește, admiră, povestește și protejează natura!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Accident rutier cu șase victime la Câmpu Mare

Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești...

ȘTIRI GdS