11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCCS Craiova participă la proiectul național de teatru online

CCS Craiova participă la proiectul național de teatru online

Casa de Cultură a Studenților (CCS) Craiova, în parteneriat cu șapte instituții de același profil din țară, derulează, în această perioadă, un proiect cultural național. În cadrul acestui proiect se va realiza un spectacol online de teatru, în care vor fi implicate trupe de teatru de la toate Casele de Cultură ale Studenților participante.

Ideea acestui proiect a pornit de la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, care a forțat instituțiile de cultură să găsească soluții pentru a realiza actul artistic în condiții speciale, fără a avea la dispoziție resursele obișnuite. Totodată acest proiect reprezintă o ocazie unică de colaborare între instituții și oferă posibilitatea de a crea o comunitate culturală studențească.

Pentru realizarea spectacolului online de teatru vor fi implicate, alături de Casa de Cultură a Studenților din Craiova, Casele de cultură ale studenților din Ploiești, Sibiu, Brașov, Iași, Cluj Napoca, București și Timișoara

Spectacolul va fi realizat după textul piesei ”Dawn-Way” de Oleg Bogaev, tradus de Elvira Rîmbu, și va avea ca protagoniști studenți din toate centrele universitare menționate anterior. Producția va fi difuzată în mediul online, prin intermediul canalelor media ale fiecărei instituții, cu titlu gratuit pentru public

Scopul proiectului, care se va finaliza în luna mai 2021, este acela de a trage un semnal de alarmă vis a vis de efectele generate de situația epidemiologică din țară, ce a contribuit la răcirea relațiilor dintre oameni. Dincolo de obstacole este foarte important ca, în această nouă realitate, fiecare persoană în parte să iasă din zona de confort și să își depășească limitele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS